Dette er lanseringsdatoen for iPhone 15

01/09/2023 13:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
September nærmer seg med stormskritt, og som de fleste i teknologiverdenen vet, betyr det også at den nye iPhone snart er klar til lansering.

Denne gangen er det duket for iPhone 15-serien. Apple sendte tirsdag kveld norsk tid ut invitasjoner til verdens teknologipresse, inkludert Tek.no, der det avslørte at datoen er satt.

Lanseringen er 12.september.

Som vanlig skjer det klokken 10.00 lokal tid på den amerikanske vestkysten, noe som betyr at lanseringen startet klokken 19:00 i Norge.

I invitasjonen sendt av Apple brukte selskapet ordet «wonderlust» og viste Apple-logoen i grå, blå og svarte farger, som kan være et hint om fargene på årets iPhone Pro-modeller.

iPhone 15 og iPhone 15 Plus forventes fortsatt å ha et svært likt utseende som årets iPhone, men den vanlige «busslommen» øverst på skjermen forsvinner for å erstatte den nye «dynamiske øya» fra i fjor.

For de som har ventet på en mindre iPhone, som iPhone 12 mini og iPhone 13 mini, er det dessverre ingen indikasjoner på at disse iPhonene kommer tilbake.

Det er også planer om å bytte ut Lightning-kontakten i bunnen med en USB-C-port, etter mye press fra EU.

IPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max vil få mest oppmerksomhet. Titanrammer med tynnere design vil være den nåværende trenden, sammen med store kameraoppgraderinger.

Spesielt må Max-modellen skal et kraftig teleskopkamera med lang zoom-evne, som vi har sett har denne funksjonen blitt en populær funksjon på enkelte Android-mobiler, spesielt i hovedkonkurrenten Samsung.

Det er selvfølgelig også planer om at Pro-modellene også skal ha en USB-C-kontakt og muligens raskere overførings- og ladehastigheter enn den vanlige iPhone-modellen.

Læs også: