Dette middelet ga ektepar kreft: Nå får de milliarder i erstatning

02/06/2023 15:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et ektepar kan se frem til en enorm sum penger som de mest sannsynlig ikke vil kunne bruke.

Det amerikanske ekteparet Alva og Alberta Pilliod på henholdsvis 76 og 74 år har fått en gigantisk erstatning på 13 milliarder danske kroner, ettersom de begge fikk kreft på grunn av et ugressmiddel.

Paret, som begge er gartnere, har brukt ugressmiddelet Roundup i mange tiår, og dette sies å være grunnen til at de begge har utviklet lymfeknutekreft, Non-Hodgkin lymfom.

Det melder det amerikanske mediet CBS.

Det var tilbake i 2011 at Alva Pilliod ble diagnostisert med lymfekreft, og fire år senere var det kona som ble diagnostisert med den samme kreftformen.

Juryen diskuterte saken i mindre enn to dager før de kom til sin dom, som beordret Bayer, selskapet bak Roundup-produktet, til å betale store erstatninger til paret. Dermed får de 21,3 milliarder norske kroner.

Det amerikanske paret er langt fra de eneste som har saksøkt Bayer for deres Roundup-ugressmiddel. CBS skriver at det er ikke mindre enn 5000 søksmål mot selskapet for øyeblikket.

Bayer har utstedt en offisiell uttalelse som sier at de er skuffet over dommen da de tror at deres produkt er trygt. De tror derfor ikke at Roundup har skylden for kreften, men i stedet at det er parets lange sykehistorie.

De har derfor valgt å anke dommen.

Alva og Alberta Pilliod er i ferd med å komme seg etter kreftbehandlingen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.