DHL-fly måtte nødlande: Så skjedde det noe sprøtt

09/04/2022 21:38

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et DHL-fly knakk bokstavelig talt i to etter en nødlanding i Costa Rica.

Det kom etter at flyet, ifølge The Daily Star, ble tvunget i går til å foreta en nødlanding på Costa Ricas største flyplass; Juan Santamaria internasjonale lufthavn, som ligger i nærheten av hovedstaden i landet.

Ifølge offisielle kilder skled flyet av rullebanen etter nødlandingen og landet i gresset, hvor det bokstavelig talt delte seg i to deler, noe som resulterte i at flyplassen var stengt mesteparten av dagen.

Stengingen påvirket blant annet 32 ruteflyvninger til USA, Canada og Europa, samt tre fraktflyvninger.

Flyet var et lastefly, og det var derfor bare de to pilotene som var om bord, og de ble evakuert fra flyet, ifølge en flygeleder på flyplassen.

DHL uttalte senere at begge pilotene var fysisk uskadd etter nødlandingen, men at «ett besetningsmedlem blir medisinsk undersøkt som en forholdsregel».

Lokalavisen La Nacion har delt et bilde av det havarerte flyet på Twitter.

Her kan du blant annet se at flyets hale har brutt av, men dette skjedde først etter nødlandingen, noe som skyldtes at flyets piloter oppdaget en feil i flyets hydrauliske system.

Ifølge Reuters gjorde pilotene nødlandingen kort tid etter at de tok av fra Guatemala.

DHL har sagt at de vil samarbeide med relevante myndigheter for å gjennomføre en undersøkelse for å finne ut hva som fikk flyets hydrauliske system til å svikte og flyets hale til å bryte av.