Disney med vill uttalelse: "Vi betaler aborten deres"

26/06/2022 17:02

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Florida er bare en av de mange statene i USA som forventes å forby friabort i løpet av de neste par dagene.

En beslutning som betyr at kvinner kanskje må reise til en annen stat eller lign for å få en abort.

Men den største arbeidsgiveren i den sørøstlige staten står klar til å hjelpe.

Walt Disney Company vil betale noe av regningen hvis en ansatt ønsker å ta abort. Det fremgår av et åpent brev til de ansatte, som medie Sky News har brakt fram.

Ifølge Sky News har brevet blitt sendt ut til alle ansatte i Disney-koncernen. / Foto: SkyNews

"Vær oppmerksom på at selskapet vårt forblir forpliktet til å fjerne barrierer og tilby omfattende, kvalitet og rimelig helsehjelp til alle ansatte og deres familier. Dette inkluderer reproduktiv omsorg og familieplanlegging", står det i brevet.

Disney har ca. 80 000 ansatte på feriestedet Walt Disney World i Florida. Og det er nettopp de som kan få dekket alle reisekostnadene sine av Disney i forbindelse med abort.

USAs høyesterett stemte fredag for å avskaffe den føderale retten til abort. Det betyr at det nå vil være opp til hver stat å ense lover som begrenser retten til abort helt eller delvis.

13 stater har allerede fått på plass ny lovgivning, og det forventes at om lag halvparten av alle stater vil stramme inn abortreglene.

Men Disney er langt fra det eneste amerikanske selskapet som tilbyr å betale for sine ansattes aborter.

Ifølge Reuters har det store selskapet META, som blant annet eier Facebook, kommet med et lignende tilbud.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.