Lekkasje avslører: Så rik er Vladimir Putin

23/06/2022 13:21

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vladimir Putin har en tung lommebok.

Ryktene har gått lenge før invasjonen av Ukraina startet 24. Februar. Ryktene dreide seg om Russlands president Vladimir Putin.

Putin har blitt kritisert av mange for mange for å være korrupt og sta. Angivelig er Putin også ekstremt velstående, noe som har vært vanskelig å bevise.

Tallrike forsøk på å smi tråder mellom den russiske presidenten og en rekke luksuriøse boliger, yachter og vinprodusenter har blitt laget av journalister over hele verden.

Imidlertid har en rekke villige, rike russere erklært at de er de virkelige eierne av eiendommene, og derfor har Putin ikke vært i stand til å være koblet til stedene.

Blant annet har en gruppe som jobbet for den nå fengslede opposisjonspolitikeren Alexei Navalnyj forsøkt å knytte Vladimir Putin til en superyacht og et palass ved Svartehavet. Nå er det imidlertid nytt.

Den internasjonale journalistgruppen Organisd Crime and Corruption Reporting Project, eller OCCRP, har kommet nærmere presidentens formue. Et digitalt spor av dokumenter kan koble sammen en rekke steder og eiendeler verdt til sammen nesten 32 milliarder kroner, som presidenten har brukt, med en rekke personer og selskaper.

Felles for alle ressursene er at de kan kobles til det samme Internett-domenet – LLCInvest.ru. 

Det skriver Finans.

Selv om selskapene er svært forskjellige, viser lekkede e-poster at de fraktiske ansatte diskuterer felles virksomhet som om de var en del av det samme systemet.

Eierne av de ulike selskapene inkluderer alt fra bankfolk, oligarker, men også barn av Putins venner, og til og med hans påståtte elskerinne er å finne som bedriftseier.