Døv mor skulle bestille mat på Burger King: Nå raser hele internett over videoen

25/06/2023 16:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den ansatte har ikke lenger jobb på Burger King.

I dagens samfunn møter mennesker med nedsatt funksjonsevne mange utfordringer – spesielt når det kommer til manglende omtanke og empati fra andre.

En nylig hendelse i en Burger King drive-thru bekreftet dette problemet. Her måtte en kvinne med massivt hørselstap bestille maten sin, men hun ble ikke akkurat møtt med åpne armer av den ansatte som sto i vinduet.

For å bestille hadde kvinnen skrevet ned bestillingen sin på telefonen, som hun overleverte til den ansatte.

Men i stedet for å motta maten hun hadde bestilt, fikk hun i stedet en lapp hvor det sto: «Jeg kan ikke ta en full bestilling ved vinduet. Det er for travelt.»

I det sekundet hadde kvinnen, Rachel, vanskelig for å holde tårene tilbake. Den ansatte viste åpenbar motvilje, smalt vinduet og begynte å rope.

Rachel visste at situasjonen kunne eskalere, så hun begynte å filme situasjonen. Men det var ikke mye hjelp å få fra den ansatte som ba Rachel om å forlate stedet.

Hun gjorde ikke det den ansatte ba henne om, så den ansatte ringte politiet, noe som fikk Rachel til å føle seg på dypt vann, selv om hun ikke trodde hun hadde gjort noe galt.

«Jeg var veldig opprørt. Jeg gråt, jeg var sliten. Jeg er lei av diskriminering. Jeg har aldri opplevd noe lignende, noen måtte ringe politiet. Det er sprøtt, det føles bare ikke riktig," sa hun til KFOR.

Etter at hendelsen ble kjent, ble Burger King-ansatte sparket som følge av sin oppførsel.

"Vi forventer at alle gjester blir behandlet med respekt og får et høyt servicenivå på restaurantene våre. Restauranteieren har kontaktet gjesten og familien hennes for å be om unnskyldning. Medarbeideren er sagt opp og alle ansatte på stedet skal videreutdannes i empati for å sikre at våre kunder alltid føler seg velkomne», lød meldingen fra Burger King.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.