Donald Trump er sint: Skylder på kona for det dårlige mellomvalget

10/11/2022 12:38

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Donald Trump skal ha begynt å skylde på kona Melania for mellomvalget i USA etter at hun rådet ham til å støtte en kandidat.

Den tidligere presidenten ga sin støtte til republikaneren Dr. Mehmet Oz til Senatet – hans mest profilerte kandidat – til demokraten John Fetterman.

Dr. Oz tapte imidlertid i valget, og Trump langet ut mot flere personer, inkludert hans kone, ifølge New York Times senior politiske reporter Maggie Haberman.

Tapet har vært så ydmykende at Trump nå blir oppfordret til å endre sin plan for å kunngjøre sin 2024-kampanje neste uke.

Det skriver Metro.

– Trump er virkelig rasende i morges, spesielt på Mehmet Oz, og klandrer alle som rådet ham til å støtte Oz – inkludert kona, og beskriver det som «ikke hennes beste beslutning», ifølge folk nær ham, sier Haberman.

Trump var «rasende» og «skrek til alle» i går, onsdag, etter at republikanerne ikke klarte å få en «rød tsunami» i mellomvalget. Det sier en ikke navngitt rådgiver til CNN-anker Jim Acosta.

Joe Biden har hevdet begrunnelse dagen etter mellomvalget, og sa at demokratene hadde «en sterk natt» og at han ikke hadde tenkt å endre noe ved sin tilnærming til tross for sannsynligheten for en splittet regjering i landets hovedstad.

– Jeg er forberedt på å jobbe med mine republikanske kolleger, sa Biden under en pressekonferanse etter valget.

"Det amerikanske folket har gjort det klart at de forventer at republikanerne også vil samarbeide med meg."

Hans parti har fortsatt en potensiell vei til å holde makten i Senatet, noe som vil bevare hans evne til å nominere føderale dommere og tjenestemenn.

Valgresultatet var en bemerkelsesverdig manifestasjon av motstandskraft mot både historie og dystre meningsmålinger som tyder på at velgerne var lei av inflasjon og kriminalitet og søker å straffe partiet ved makten.

Biden erkjente at mange amerikanere fortsatt er motløse av landets retning.

– Velgerne var også tydelige på at de fortsatt er frustrerte. Jeg forstår, sa han i sin tale.