Donald Trump om Joe Biden: "Han er en fiende av landet"

05/09/2022 07:38

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den tidligere presidenten slår til mot Joe Biden, som for tiden sitter i embetet.

Det blir snart mellomvalg i USA. Derfor reiser flere politikere rundt i ulike stater for å møte på samlinger der taler blir holdt. Selv om Donald Trump tapte valget mot Joe Biden, har ikke ekspresidenten trukket seg ut av den politiske verden - tvert imot.

Trump har ennå ikke kunngjort sitt kandidatur til president ved neste valg i 2024, men flere forventet at det skjer.

Søndag kveld var Donald Trump i den amerikanske delstaten Pennsylvania, spesielt i byen Wilkes-Barre. Trump benyttet anledningen til å kritisere den nåværende president Joe Biden.

"Han er en fiende av landet. Du vil vite sannheten. Landets fiende er ham," sa Trump om president Biden.

Påstandene kom som et direkte svar på Joe Biden, som i en tale tidligere denne uken uttrykte stor bekymring mens han advarte mot Donald Trump og det fjerne republikanske høyre, som han kalte farlig for landets demokrati og samhold.

– Republikanere og Maga-bevegelsen (Make America Great Again, Donald Trumps valgslagord i valget i 2016) er ikke de som forsøker å undergrave demokratiet. Det er vi som prøver å redde demokratiet vårt. Faren for demokrati kommer fra ytre venstre, ikke høyre, sa Trump i Wilkes-Barre.

Den tidligere presidenten slo også til mot Joe Bidens administrasjon etter at FBI raidet hjemmet hans i Florida for noen uker siden.

Den fant flere hemmelige dokumenter som Trump har tatt fra sin tid som president.