Privatfly styrtet i Østersjøen

05/09/2022 07:16

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et privatfly har på mystisk vis krasjet i Østersjøen.

Søndag kveld styrtet et privatfly på grunn av land i den tyske byen Köln i Østersjøen utenfor den latviske havnen i Ventspils. 

Det skriver flere medier, blant annet TV 2.

Om bord var det fire personer. Luftfartsmyndighetene mistet kontakten med flyet tidligere på kvelden, spesielt i Frankrike. Flyet fortsatte både forbi Köln og svensk luftrom før det til slutt endte opp i Østersjøen nær Latvia.

Jagerfly fra både Danmark og Tyskland var tidligere i luften for å undersøke situasjonen. De rapporterte at de ikke så noen i cockpiten.

Rundt klokken 19.30 var flyet i en høyde på ca. 10.000 meter. Etter det begynte det imidlertid raskt å miste høyde og styrte mot sjøen.

Data fra flyovervåkingsstedet Flightradar viser at flyet fløy i en rett linje fra området rundt Köln til det var utenfor Ventspils. Her begynte det å fly i sirkler før det til slutt krasjet i vannet.

Et Eurofighter-fly fra en base i Rostock gikk på vingene, men kunne ikke gjøre noe. Deretter ble et dansk F16-fly sendt opp for å eskortere flyet.

- F-16 fra @forsvaretdk har fulgt det tyske private jetflyet som skulle lande i Köln, men fortsatte nordover. De danske nødetatene klarte ikke å komme i kontakt med flyet før det fløy inn i svensk luftrom. Saken er avsluttet fra dansk side, skriver Forsvaret på Twitter.