Donald Trump saksøker den verdenskjente Watergate-journalisten

31/01/2023 08:22

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Donald Trump, den tidligere presidenten i USA, saksøker Bob Woodward for å ha publisert lydbiter fra intervjuer.

USAs tidligere president Donald Trump har saksøkt den berømte journalisten Bob Woodward, som skrev biografien «Rage» om Donald Trump.

Donald Trump mener Woodward brøt en avtale da han offentliggjorde lydopptak av intervjuer han hadde gjort i forbindelse med boken.

Det viser rettsdokumenter som er lagt fram i U.S. District Court i delstaten Florida, ifølge NBC News.

340 millioner i kompensasjon

Rettsdokumentene viser også at Trump har fremmet et erstatningskrav på nesten 50 millioner dollar. Det tilsvarer drøyt 340 millioner danske kroner.

Bob Woodward er mest kjent for sitt arbeid under kontoret til USAs president Richard Nixon.

Der avdekket han sammen med sin kollega Carl Bernstein i The Washington Post det som senere ble kjent som Watergate-skandalen.

Han er nå redaktør i avisen.

Trump hevder i søksmålet at han hadde samtykket til å bli tatt opp bare på betingelse av at lydopptakene ikke ville bli offentliggjort.

Likevel dukket det opp flere lydbiter fra intervjuene med Woodward i lydbokversjonen av «Rage».

"Woodward bestemte seg for å utnytte, tilrane seg og tjene penger på president Trumps stemme ved å frigi lydbitene fra intervjuene med president Trump i form av en lydbok", heter det i søksmålet.

Vil bagatellisere Covid-19

Flere av intervjuene ble gjennomført mellom desember 2019 og juli 2020.

Det var da koronapandemien virkelig begynte å treffe klørne i USA, mens Donald Trump som president gjentatte ganger underspilte alvoret i pandemien.

I et intervju som Woodward publiserte lydopptaket fra, erkjente Trump imidlertid den 19. mars Covid-19 som en farlig sykdom, og at det ikke bare er farlig for eldre mennesker, men at han «alltid ønsket å bagatellisere det» fordi han «ikke ønsket å forårsake panikk».