Donald Trump vil umiddelbart ha debatt med Joe Biden

08/02/2024 12:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ellers omdiskuterte Donald Trump mener selv at han umiddelbart bør møte president Joe Biden i en debatt.

USAs tidligere president Donald Trump har så langt nektet å stille til debatt mot noen av sine republikanske konkurrenter.

Det prinsippet gjelder imidlertid ikke for hans presumptive demokratiske konkurrent Joe Biden. Mandag sa Trump at han ønsker å møte den nåværende presidenten i en debatt så snart som mulig.

Jeg vil diskutere med ham nå fordi vi bør debattere. Vi bør debattere til det beste for dette landet, sa Trump på et radioprogram ledet av den konservative kommentatoren Dan Bongino. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Joe Biden er mandag i Las Vegas for demokratenes primærvalg i delstaten Nevada.

Han ble spurt av journalister om Trumps kunngjøring.

– Hvis jeg var ham, ville jeg diskutert med meg også. Han kan ikke gjøre noe annet, sa Biden.

Under valget i 2020 møttes Trump og Biden to ganger til debatt. En tredje debatt var opprinnelig planlagt, men Trump testet positivt for covid-19 og nektet å stille til en virtuell debatt i stedet.

Tradisjonelt er det tre debatter mellom de to presidentkandidatene.

Trump regnes som den store favoritten til å bli republikanernes presidentkandidat og dermed utfordre demokratenes president Joe Biden i valget i november.

Andre demokrater stiller også i partiets primærvalg, men Biden regnes som den overveldende favoritten til å bli presidentkandidat.

Utfordrerne til den republikanske nominasjonen har falt en etter en, og bare Nikki Haley, en tidligere amerikansk ambassadør til FN, er nå igjen i kappløpet mot den kontroversielle ekspresidenten.

Trump har gjentatte ganger nektet å stille i offentlige debatter mot Haley.

Også tidligere har han takket nei til å stille i TV-debatter med andre republikanske kandidater.

I stedet, samtidig som debattene pågår, har han latt seg intervjue av blant andre tidligere Fox News-programleder Tucker Carlson.