Drikkeekspert: «Hvit januar» gir kroppen disse effektene på bare én uke uten alkohol

26/01/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å slutte å drikke har en rekke fordeler, fra å spare penger og gå ned i vekt til å forbedre blodtrykket.

«Hvit januar» har startet, med millioner av mennesker som lover å ta en måneds pause fra alkohol i januar. Mange opplever forbedringer i livet, inkludert økonomiske besparelser, økt energi og vekttap.

Eksperter fra Priory Group har brutt ned hvordan «tørr januar» påvirker kroppen uke for uke.

Fordeler med å slutte å drikke kan være mentale, fysiske og følelsesmessige. Alcohol Change UK, som markerer 10-årsjubileet for kampanjen sin, rapporterer at deltakerne opplever mer energi, forbedret konsentrasjon og humørforbedringer.

Det skriver Senest.

Uke 1

I den første uken uten alkohol er det sannsynlig at du som vanedriker vil oppleve den største utfordringen med å motstå fristelser, ifølge eksperter. Men ved å holde fast ved det, vil du oppdage at søvnen begynner å normalisere seg.

Alkohol får deg til å sovne raskere, så det kan være utfordrende i starten, men kvaliteten på søvnen blir også dårligere når du inntar alkohol. Det du kanskje finner lettere er å ta sunne kostholdsvalg. Uten alkohol vil du sannsynligvis også ta bedre beslutninger om kostholdet ditt, og sannsynligvis spise mindre søppelmat.

En annen fordel for kroppen din er forbedret hydrering. Alkohol fungerer som et vanndrivende middel, noe som betyr at det dehydrerer deg.

For eksempel resulterer seks glass vin i tap av 19-24 glass vann, noe som betyr at alt vannet du prøver å drikke i løpet av dagen er forgjeves.

Hvis du avstår fra å drikke, vil du derimot oppleve at du lettere kan konsentrere deg og du vil føle deg mindre trøtt.

Uke 2

Nå, i den andre uken din, vil du begynne å føle fordelene med bedre søvn og hydrering. På dette tidspunktet vil motivasjonen din øke og huden din forbedres ved å være mindre oppblåst og sunnere.

Hvis du lider av sure oppstøt eller halsbrann, vil du også oppleve en reduksjon i disse symptomene da alkohol er kjent for å irritere mageslimhinnen.

Uke 3

Bare tre uker etter vil du ha senket blodtrykket og spart en betydelig mengde kalorier. Hvis du drikker seks halvlitere i uken, vil du ha spart 3240 kalorier.

Samtidig vil du ha spart nesten 3000 kalorier for seks glass vin. Med de forbedrede kostholdsvalgene du sannsynligvis vil ta, er du på god vei mot en slankere kropp.

Uke 4

Gi deg selv en klapp på skulderen for å ha fullført «Hvit januar». På dette tidspunktet vil du sannsynligvis føle deg bra. Huden din vil utvilsomt se bedre ut ettersom akne har en tendens til å forsvinne, og eventuell tørrhet også.

Gratulerer med å fullføre utfordringen - du vil ha spart penger, opplevd forbedret humør og kanskje til og med gått ned i vekt.

Kilde: DailyRecord.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.