Du bør ALDRI gi denne frukten til barnet ditt

30/07/2023 20:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Frukt er sunt og godt for stort sett alle, men det er én frukt du må være spesielt oppmerksom på – i alle fall hvis det er et barn som skal spise den.

En tidligere ambulansepersonell har utstedt en 'hastende advarsel' til foreldre som mater en bestemt frukt til barna sine. Det er en stor risiko for kvelning forbundet med å spise akkurat den frukten.

Nikki Jurcutz jobbet som ambulansepersonell i Australia i åtte år, og har nå tatt til Instagram for å forklare risikoen ved å gi barn den populære frukten.

"Mandariner er en kvelningsfare du kanskje ikke tenker på som forelder," sa hun i sin Instagram-video på en side kalt Tiny Hearts Education.

Hun forklarte at det er tre ting å være oppmerksom på når du skreller frukten: 'marven', hinnen og frøene.

"'marven' er seig, svampaktig og kan være vanskelig å tygge. Hinnen er en kvelningsfare fordi den er hard og vanskelig å tygge, og frøene er også en kvelningsfare. Det som gjør mandariner til en kvelningsfare er det faktum at de er vanskelig å tygge - selv for voksne noen ganger," forklarte hun.

Hun sa at risikoen reduseres etter hvert som barnas tenner utvikler seg mer:

"Når du føler deg trygg på babyens tygge- og svelgeevne, kan du begynne å tilby små biter. Det hjelper også når de får tenner, da dette vil hjelpe dem å bite de tøffe delene ned i mindre biter."

Foto: Instagram

Hun fortsatte deretter med å demonstrere hvordan man trygt tilbereder mandariner og appelsiner for barn for å minimere risikoen for kvelning.

"Jeg synes denne metoden er mye mer tidseffektiv enn å prøve å plukke ut de harde delene med fingrene." Metoden går ut på å kutte mandarinen i to (og ikke fra topp til bunn), og deretter kutte en trekant mellom membranene.

Videoen hennes har blitt sett av mer enn 440 000. Det skriver The Mirror.

"Jeg er i 30-årene og har kvalt meg på hinnen flere ganger både som barn og voksen," kommenterte en kvinne.

"Jeg så et obduksjonsbilde av en voksen som ble kvalt på en appelsinbit," skrev en annen