Du husker henne som Ronja Røverdatter: Dette gjør hun nå

04/10/2023 08:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hanna Zetterberg ble kjent som Ronja Rövardotter i den ikoniske filmen i 1984.

Hun hadde rollen i den populære filmatiseringen av Astrid Lindgrens barnebok.

Filmen, utgitt i 1984, ble en av de største kinosuksessene. Mange trodde at Hanna Zetterberg ville bli en stjerne i fremtiden, men hun har ikke dukket opp i noen filmer eller TV siden.

TV4s program «Mauri – vad hände sein» viser hvordan den tidligere barndomsheltinnen lever i dag. Det melder Expressen. Denne saken er også omtalt i Dagbladet.

– Jeg har opplevd at noen lurer på hvor jeg ble av, som kan være et fornuftig spørsmål. Men det oppleves noen ganger som om de mener jeg er en slags fiasko for at jeg ikke har «klart å holde meg i rampelyset». Jeg ville ikke – og jeg er veldig fornøyd med valget jeg tok, innrømmer hun i programmet.

Som tenåring prøvde hun ofte å unngå steder med store folkemengder fordi hun var godt kjent.

– Rent praktisk var det umulig for meg å benytte meg av offentlig transport i Stockholm der jeg bodde. Alle kjente meg igjen. Jeg måtte bytte T-banevogn for hver eneste holdeplass, minnes hun i programmet.

Som voksen engasjerte Zetterberg seg i politikken, og hun har vært representant for Venstrepartiet, i den svenske Riksdagen.

En nyinnspilling av Ronja Røverdatter er planlagt i 2023. Hovedrolleinnehaver denne gangen er 14 år gamle Kerstin Linden.

Her er Hanna Zetterberg i Almedalen i 2008. Foto: Wikimedia Commons

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?