Durek Verrett hyller kong Harald

11/01/2023

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Durek Verrett hyller kong Harald etter prins Harrys antirasistiske uttalelse.

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen ABC News berømmer prins Harry kong Harald for hans lederskap i kampen mot rasisme og forsvarer forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verret.

Verrett er enig med prins Harry og hyller kong Harald, som tidligere har forklart at «bevisst og ubevisst rasisme» må opphøre, skriver VG.

– Verden må vite hvilken fantastisk og fremtidsrettet konge Norge har som kjemper mot rasisme og står opp for meg. Nå må andre kongelige familier også starte å snakke om rasisme. Det gir en stor mulighet for endring, sier Verrett til VG.

Kong Harald har tatt oppgjør flere ganger mot rasisme og kjempet for inkludering og mangfold.

Verrett sier han føler seg elsket og akseptert av kong Harald, skriver VG.

Verret mener at norsk presse ikke dekket kong Haralds antirasistiske budskap nok. Han understreker at pressen og allmennheten ikke forstår at kong Haralds antirasistiske uttalelse er en nyhet i seg selv.

– I Norge later mange til å tro at så lenge du ikke bruker «n-ordet» så finnes ikke rasisme. Det er jo ikke sant. Rasisme kan finnes i mennesker, selv om de ikke selv ser innser det, sier Verrett til VG.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.