Dyrehage benekter: Vår hovedattraksjon er ikke en mann i bjørnedrakt

02/08/2023 22:30

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
En video av en dyrehagebjørn har gått viralt, og nå har dyrehagen følt seg tvunget til å gi en uttalelse.

En kinesisk dyrehage har måttet avvise påstander om at en av bjørnene deres faktisk er et menneske som har på seg en bjørnedrakt.

Hangzhou Zoo i Kina har sendt ut en uvanlig uttalelse som klargjør at en bjørn i dyrehagen faktisk er en ekte bjørn og ikke bare en ansatt som har på seg en bjørnedrakt.

Påstandene dukket opp på nettet etter at en video ble lagt ut på Twitter av bjørnen i buret i samhandling med publikum.

En del av videoen viser bjørnens bakside og hudfolder ved bunnen av ryggen, noe som får noen til å spekulere i at den kan være en del av et kostyme.

Det er også en del av videoen som ser på bjørnens bevegelser og antyder at de er nesten som du forventer at et menneske skal bevege seg. Alt dette presenteres som bevis på at bjørnen faktisk er et kostyme båret av en ansatt.

Ryktene har fått så mye oppmerksomhet på nett at dyrehagen har følt behov for å presisere å si nei, det er faktisk en ekte bjørn.

De legger blant annet vekt på de høye temperaturene på 40 grader, som ville gjort det uutholdelig for et menneske å bruke en slik drakt.

Bjørnen er en art som kalles en malayabjørn. Du har kanskje kommet over denne spesielle arten på nettet da de er kjent for sitt uvanlige utseende.

Malayabjørnen kan se litt merkelige ut, med en merkelig formet kropp og ansikt som får dem til å se litt ut som en dukke.

Men de er veldig ekte. Noen mennesker har pekt på andre elementer i videoen som tyder på at bjørnen faktisk er ekte.

En påpekte at bjørnens munn og lepper kunne sees bevege seg veldig kvikk, noe som ville kreve en ekstremt kostbar drakt for å etterligne.

Andre videoer av malayabjørner på nettet viser at de engasjerer seg i lignende oppførsel som den som vises i videoen. Den ene viser en bjørn som står på bakbena, omtrent som i videoen.

Det er ikke dermed sagt at det ikke har skjedd før, at dyrehager har prøvd å utgi ting som andre dyr.

I 2019 skapte en dyrehage i Kina kontrovers etter at det viste seg at to dyrepassere hadde kledd seg ut som gorillaer og hoppet rundt innhegningen.

Men med disse videoene er det ganske tydelig at det er drakter.

Du kan se videoen av bjørnen nedenfor:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.