Eddik er genialt til rengjøring – men disse 9 tingene bør du aldri rengjøre med eddik

23/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det er flere ting du aldri bør rengjøre med eddik.

Hvit eddik har blitt populær som en effektiv rengjøringsløsning på grunn av dens miljøvennlige og økonomiske fordeler.

For å oppnå maksimal effektivitet og forhindre potensiell skade, er det avgjørende å være oppmerksom på overflatene som ikke bør rengjøres med hvit eddik. Her er en nøye utvalgt liste fra CNews over områder hvor bruk av hvit eddik ikke anbefales:

  1. Skjermer og elektronikk: Unngå å bruke hvit eddik på elektroniske enheter som nettbrett, smarttelefoner og bærbare datamaskiner, da væsken kan trenge inn i elektroniske komponenter og forstyrre enhetene og forårsake skade.

  2. Marmor: Marmor- og granittoverflater bør spares for hvit eddik, da det kan fjerne det beskyttende laget og gjøre dem sårbare over tid.

  3. Urin fra kjæledyr: Hvit eddik er ikke en effektiv løsning for å fjerne lukt og flekker fra hunde- eller katte urin på tepper.

  4. Edelstensbelagte smykker: Unngå å bruke hvit eddik på edelstensbelagte smykker, da det kan føre til anløpning.

  5. Kjøkkenkniver: Ikke bruk hvit eddik på kjøkkenkniver da det kan bidra til å skade knivbladet.

  6. Betongoverflater: Hvit eddik kan sette flekker på betongoverflater på grunn av sin høye surhet og bør derfor unngås.

  7. Skjøre stoffer som silke: Unngå å bruke hvit eddik på delikate stoffer som silke, da det kan påvirke fargenes liv.

  8. Husholdningsapparater med aluminiums elementer: Ikke rengjør husholdningsapparater med aluminiums elementer, som for eksempel kaffemaskiner eller vannkoker, med hvit eddik, da dette kan føre til korrosjon.

  9. Malte eller lakkerte overflater: Hvit eddik bør ikke brukes på malte eller lakkerte overflater som vegger og møbler, da det kan erodere malingen eller lakkbelegget, med fare for matthet og misfarging.

Ved å unngå disse overflatene og følge anbefalte rengjøringsmetoder kan du dra nytte av hvit eddiks renseegenskaper uten å risikere å skade eiendelene dine.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.