Eieren måtte avlive hunden sin: Det som skjer før den dør vil få deg til å gråte

31/08/2023 14:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan nesten merkes helt inn i kroppen.

Å måtte si farvel til et elsket kjæledyr er hjerteskjærende - men å vite at de ikke lenger har det vondt kan by på en form for trøst.

Men etter å ha sett en stakkars hund tilbringe sine siste øyeblikk i ren panikk, har en veterinær nå sendt ut en oppriktig bønn til eiere som må avlive kjæledyrene sine.

I stedet for å vente ute i gangen på at prosedyren skal avsluttes, oppfordrer hun dem til å bli hos hunden mens den sovner stille.

"Jeg vil alltid prøve å skjule fordommene mine om hvordan folk takler sorg fordi alle er forskjellige, men det er forferdelig at en hund i panikk må bruke sine siste øyeblikk på å lete etter eieren sin. Jeg føler at det er den aller siste trøsten, du kan gi vennen din, bare for å være der ved deres side for å trøste dem. Vi hadde en nylig som slo meg hardt, jeg skulle bare ønske det kunne endt annerledes», skrev hun på Reddit, ifølge Mirror.

Hun forklarte hvordan eieren gikk ut i gangen mens hunden trakk sitt siste åndedrag, og hun sa at den stakkars hunden prøvde å følge eieren før medisinen traff.

"Jeg dømmer ikke eierens følelsesmessige kapasitet til sorg, og jeg sier ikke at hunden døde og tenkte 'omg jeg dør alene'. Jeg snakker ikke engang om selve avlivningen, men øyeblikkene som førte til det. De av dere som sier at hunder "bare tror eierne deres gikk ut av rommet et øyeblikk" går glipp av poenget. Selv om det var tilfelle, stresser de fortsatt," skrev hun og fortsatte:

"Denne hunden vi avlivet prøvde bokstavelig talt desperat å gå ut døren med båndet etter at eierne hans dro og fortsatte å pipe og mase til medisinene tok ham bort. Vi gjorde jobben vår og ga alle godbiter og kjærlighet, men fokuset var alltid "hvor ble de av?"

Kommentarene var blandede. Noen var helt enige om at du skulle være med hunden til den ikke lenger er i live. Andre hadde en annen tilnærming til det.

"Jeg pleide å være veldig dømmende om dette, men nå som jeg har vært i spillet noen år til, er jeg mye mer forståelsesfull. Ikke alle kan takle å se dødsøyeblikket skje. Jeg mener, det er en grunn at pårørende og besøkende blir bedt om å gå ut når et menneske er i kritisk tilstand», kommenterte en veterinær.