Ekskjæresten drepte Vera og fikk 17 års fengsel: Kort tid etter fikk familien sjokkerende nyheter

22/08/2023 08:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kort tid etter fikk familien sjokkerende nyheter.

Russiske Vera Pekhteleva (23) hadde nylig slått opp med kjæresten sin da hun en dag i januar 2020 dro til leiligheten hans i byen Kemevoro for å hente tingene hennes. Hun kom aldri ut igjen.

23-åringen skal ha pådratt seg en rekke skader før hun til slutt ble kvalt. Ifølge Moscow Times skal volden ha vart i 3,5 timer.

Saken vakte oppsikt, selv i et land der vold mot kvinner ofte går under radaren. Spesielt etter at det viste seg at naboer febrilsk hadde forsøkt å varsle politiet, men nødetatene kom ikke.

En nabo skal ha løftet telefonen til døren og sagt: "Hører du ikke henne skrike?"

Fikk en sjokkmelding

Under rettssaken kom det frem at Pekhtelevas ekskjæreste, Sibir Kanyus, hadde påført kroppen hennes 111 skader.

I fjor sommer ble han dømt til 17 års fengsel; familien ønsket faktisk mer på grunn av anklager om voldtekt og frihetsberøvelse. Men de kunne i det minste puste lettet ut over at han skulle være borte i 17 år.

Inntil nylig

Ni måneder etter at dommen ble avsagt, i mai, fikk Pekhtelevas mor plutselig tilsendt to bilder fra en anonym profil på WhatsApp, skriver The Guardian.

De viste en mann i militærklær, og under sto det skrevet: «Kanyus er fri og kjemper i Ukraina».

- Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg prøvde å roe henne ned, jeg prøvde å si at det ikke var han, det var Photoshop. Men vi skjønte raskt at det faktisk var sant, sier Pekhtelevas onkel, Vladimir Pekhtelev, til avisen.

Det viste seg at Kanyus var en av dem som var blitt rekruttert av Wagner fra russiske fengsler. Avtalen skulle kjempe i seks måneder i Ukraina. Hvis du overlevde, ble du satt fri og slapp å sone resten av straffen. Hvis du rømte, ble du drept.

Ifølge The Guardian er det ukjent om Kanyus fortsatt kjemper i landet – men de skriver at han i det minste er i live.