Ekspert advarer mot utbredt metode: Slik bør du aldri varme opp bilen

12/01/2024 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Ifølge eksperten er det en spesiell – og ganske utbredt – metode du ikke må bruke når du skal varme opp bilen.

I det kalde januarværet står bilistene overfor en stor utfordring som innebærer å varme opp bilen.

Seb Goldin, som er direktør ved en kjøreskole, advarer nå mot en vanlig praksis som kan skade både bilen og miljøet. Det skriver Daily Star.

Ifølge Seb Goldin bør du ikke varme opp motoren ved å få bilen opp på høye turtall, slik altfor mange gjør når de skal varme opp bilen:

Bilprodusenter anbefaler faktisk å starte bilen og kjøre umiddelbart fremfor å la den gå på tomgang.

Årsaken er at en kald tomgangsmotor frigjør skadelige forurensninger og også skader motoren på lang sikt.

En annen viktig faktor er bilens batteri:

"Batteriet må jobbe hardere for å prøve å starte en kald motor", sier Seb Goldin. Han legger til at det er lurt å bytte et svakt batteri før vinteren for å unngå problemer.

For å være forberedt på utfordringene med å starte bilen i kaldt vær, råder eksperten sjåførene til alltid å ha startkabler klare.

Hvis bilen ikke starter og du hører en myk sutrelyd, kan det være et tegn på at batteriet er tomt.

De lave vintertemperaturene påvirker den kjemiske prosessen i bilbatterier, og reduserer deres effektivitet og ladekapasitet.

For å forlenge batterilevetiden anbefales det at sjåførene slår av alt elektronisk utstyr før de slår av motoren på slutten av turen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.