Ekspert advarer om skjult muggfare på soverommet: Du bør være oppmerksom på disse tegnene

23/11/2023 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vinteren kommer, og det betyr også at du må være på utkikk etter mugg.

Å møte synet av mugg i hjemmet kan være en bekymringsfull prøvelse, og for mange huseiere er det et syn de helst vil unngå.

Mugg i hjemmet kan ikke bare skade møbler og vegger, da det også kan forårsake en rekke helseproblemer hvis det ikke behandles.

I den forbindelse advarer eksperter om noen tegn som kan bidra til å identifisere om det er fare for mugg på soverommet ditt i vinter. Det skriver The Mirror.

Denne tiden av året, når vi bruker mer tid under dynen, er også høysesong for kondens, noe som skaper et ideelt miljø for mugg på soverommene.

Når vanndamp i luften møter kalde vinduer, kondenserer det som vanndråper på glasset, og dette skaper dessverre optimale forhold for mugg.

Utette tak og rør kan også være syndere. I tillegg til å være vanskelig å rengjøre, utgjør et fuktig hus også en helserisiko.

En ekspert påpeker at madrassen er et sted hvor det også kan oppstå mugg, og dette er noe å være oppmerksom på. Han påpeker at mugg på en madrass utgjør en alvorlig helserisiko, og at problemet derfor må håndteres så raskt som mulig.

De mest åpenbare tegnene inkluderer muggen lukt, misfarging av madrassen. Regelmessige kontroller for synlige tegn på mugg, kombinert med månedlig inspeksjon eller med bytte av sengetøy, er noe alle bør gjøre.

For å unngå mugg anbefales det å holde soverommet godt ventilert, bruke avfuktere og unngå direkte kontakt mellom madrasser og gulvet.

Som tidligere berørt, kan mugg også true helsen din, og symptomer som hvesing, hudutslett, vedvarende forkjølelse, hoste, kløende eller rennende øyne og hyppig hodepine kan indikere eksponering for mugg ifølge NHS (National Health Service, red.).

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.