Ekspert avslører: Her bør du IKKE oppbevare brødet ditt

07/11/2023 05:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ved å oppbevare det riktig kan du få brødet til å holde seg ferskt lenger.

Brød er en av matvarene vi oftest kaster – og det er flere faktorer som kan føre til at det fortere blir tørt og mugnet. De tydeligste tegnene på at brødet har passert best-før-datoen ser man ofte i konsistensen, da tørt og hardt brød ofte er et tegn på at det har blitt for gammelt.

Til tross for at det kanskje ikke fungerer eller ser spesielt innbydende ut, er brødet fortsatt trygt å spise så lenge det ikke er mugg på det. Det skriver Daily Record.

Det finnes imidlertid måter å forlenge ferskheten til brød, og alt avhenger av hvor du oppbevarer det. Sophie Carey, utviklingssjef for bakeri hos Matthews Cotswold Flour, har delt sine beste tips for oppbevaring av brød.

Eksperten begynte med å nevne hvor brød «aldri» skal lagres, da det kan påvirke smaken og friskheten, ifølge Express.co.uk.

"Brød bør aldri oppbevares i kjøleskapet! Selv om den kjøligere temperaturen i kjøleskapet bremser muggveksten, vil kjølige forhold fremskynde uttørkingen av brødet, og gjøre det ubrukelig lenge før det blir mugne. Dette er fordi stivelsen i brødet rekrystalliserer når det avkjøles."

I stedet er det best å fryse brødet, men for det aller beste resultatet, sørg for å doble brødet.

"Dette forhindrer at brødet utvikler frostskader og bidrar til å holde det ferskt," sa hun.

En «god måte» å friske opp frossent brød på er å tine det i romtemperatur, strø over litt vann og deretter steke det på 180 grader i 10 minutter.

Eksperten hevdet at dette ville få huset til å lukte fantastisk og "brødet vil smake like ferskt som den dagen du fikk det."

For brød som er lagret utenfor fryseren, bemerket Sophie at det "beste stedet" å oppbevare det er i en lufttett brødboks på kjøkkenbenken i stedet for i en plastpose.

"Å holde brød friskt betyr å lagre det ved en stabil kjølig temperatur, vekk fra direkte sollys og skadedyr," sa Sophie Carey, og la til: Brødet bør aldri oppbevares direkte i en plastpose, da plastposen hindrer brødet i å «puste», holder fuktigheten inne i posen og skaper det perfekte miljøet for mugg.

Hvis det oppbevares riktig, bør brødet ditt holde seg ferskt i omtrent tre til fem dager.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.