Ekspert: Derfor bør du aldri oppbevare smøret ditt i kjøleskapsdøren

27/03/2023 12:13

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å organisere kjøleskapet ditt har stor innvirkning på hvor mye energi det bruker og hvor lenge maten varer. Ved å gjøre små justeringer kan du spare penger.

En ekspert har delt den riktige måten å organisere kjøleskapet på. I hvert fall hvis du vil at maten og drikken skal vare lenge.

De fleste lagrer egg, smør og melk i kjøleskapsdøren. Men det er langt fra det rette å gjøre.

Egg, smør og melk bør aldri oppbevares i kjøleskapsdøren, da de må oppbevares ved konstant kjølige temperaturer.

Det viktigste er at folk bør unngå å legge smøret i det såkalte smørrommet, og når du hører hvorfor, vil du aldri gjøre noe annet. Det skriver Express.

Kjøleskapsdøren er den varmeste delen av kjøleskapet, da åpning og lukking av døren fører til at gjennomsnittstemperaturen stiger.

I stedet bør melk og smør oppbevares bakerst i nederste eller midtre hylle, der kjøleskapet er kaldest.

Grunnen til dette er at kjøleskapsdøren er varmere enn resten av kjøleskapet. Det sier Melissa Coghlan, som er ekspert på organisering.

"De fleste vil oppleve at det kaldeste området er bakerst i kjøleskapet fordi når du åpner døren, treffer den varmere luften fronten først," sier Chris Beasley fra Smart Cover.

Hvis du organiserer kjøleskapet ditt etter ekspertenes anbefalinger, kan det spare deg for penger – og beholde maten lenger.

Annen mat og drikke

"Skrydder og sauser har en tendens til å ha lengre holdbarhet og trenger ikke å oppbevares ved en bestemt temperatur i kjøleskapet, så de vil vanligvis være fine i døren eller på øverste hylle," sier Chris Beasley, og legger til:

"Det samme gjelder flaskedrikker. Det gjør dem lettere å oppbevare og lettere å nå hvis de også står på døren."

Derfor er kjøleskapsdøren det beste stedet for majo, ketchup, juice, brus, åpnet syltetøy og andre krydder.

Og nederst i kjøleskapet bør du oppbevare ditt rå kjøtt og fisk, da det er den kaldeste delen av kjøleskapet. Det skriver Express.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.