Ekspert: Her bør du IKKE oppbevare melken din i kjøleskapet

10/01/2024 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste oppbevarer melken i kjøleskapsdøren, men dette er faktisk helt feil.

Matavfallsekspert Tessa Clarke har advart om at forbrukere ikke bør oppbevare melken i kjøleskapsdøren, selv om det kan virke som det mest opplagte stedet å oppbevare den.

Ifølge eksperten kan denne plasseringen føre til at det går dårlig fortere. Det skriver Mirror.

I stedet oppfordres forbrukerne til å oppbevare meieriprodukter som melk bak i kjøleskapet, der temperaturen er lavest. I tillegg kan melk også fryses for å bevare friskheten og forlenge holdbarheten.

Den endrer imidlertid smak når den fryses.

"Melk kan fryses i emballasjen i cirka fire måneder ved -18⁰. Vær imidlertid oppmerksom på at melk som har vært frossen ikke smaker like fersk som fersk melk, og derfor er frossen melk mer egnet til matlaging," skriver nemlig.com på sin nettside.

Den tredje mest bortkastede maten Catherine David, direktør for samarbeid og endring i WRAP, sier:

"Melk er den tredje mest bortkastede maten i hjemmet etter poteter og brød, med rundt 490 millioner liter som vaskes i avløpet hvert år - 18 og en halv liter per husholdning - verdt 270 millioner pund," sier hun.

Ifølge direktøren er hovedårsaken at det ikke drikkes før utløpsdatoen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.