Ekspert: "Vi kan ikke vaksinere hver 6. måned"

04/01/2022 10:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ekspert advarer mot å vaksinere 2 ganger i året.

Folk bør ikke tilbys en fjerde Covid-vaksine før det er mer bevis, har sjefen for Storbritannias vaksineorgan hevdet.

Sir Andrew Pollard, leder av Fellesnemnda for vaksinasjon og immunisering (JCVI), la til at det ikke var «bærekraftig å gi boostere til mennesker hvert halvår».

Professoren, som var sjefforsker for Oxford Covid-19-vaksineforsøkene og direktør for OxfordVaccine Group, bidro til å utvikle AstraZeneca-vaksineninnen 2020.

I en tale til The Telegraph et år etter første gang AstraZeneca ble administrert til en borger av offentligheten, uttrykte professor Pollard optimisme fremover - selv om Omikron-varianten fortsetter å herje Storbritannia og resten av Europa.

– Det verste ligger helt bak oss. Vi må bare komme oss gjennom vinteren, sier han til avisen, ifølge Daily Mail.

Når det gjelder Boris Johnsons nåværende håndtering av krisen, med sine relativt lette restriksjoner over hele England, sa professor Pollard:

– Det ser ut til å fungere så langt. Systemet kommer ikke til å falle over. Men det er fint balansert. Vi kan ikke helt svare på om han har det riktig en stund."

I løpet av de 12 månedene siden AstraZeneca ble injisert i Brian Pinker, 82, har en dialysepasient, ni milliarder Covid-doser, inkludert AstraZeneca, blitt gitt over hele verden.

Professoren mener derfor også at samfunnet snart bør åpnes uten restriksjoner. Pollard sa til The Telegraph:

– På et tidspunkt må samfunnet åpne seg. Når vi åpner, vil det være en periode med støt i infeksjoner, og derfor er vinteren sannsynligvis ikke den beste tiden. Men det er en beslutning for beslutningstakere, ikke forskere, sier han, og legger til:

" Vår tilnærming må endres for å stole på vaksiner og boostere. Den største risikoen er fortsatt den uvaksinerte.

 

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.