Ekspresident innlagt på hospice: Nå er det triste nyheter om kona

01/06/2023 22:30

Emma Sletta

Nyheter
Jimmy og Rosalynn Carter i 2015 / Foto: Shutterstock
Jimmy og Rosalynn Carter i 2015 / Foto: Shutterstock
En anerkjent veldedighetsorganisasjon har delt triste nyheter om USAs tidligere førstedame.

For ikke mange måneder siden begynte USAs 39. president, Jimmy Carter, å motta hospicebehandling hjemme etter flere alvorlige sykehusinnleggelser.

Den 98 år gamle ekspresidenten, som styrte det enorme landet fra 1977 til 1981 og også har vært guvernør i delstaten Georgia, begynte å motta hospicebehandling i februar, og nå er det dessverre også dårlige nyheter om hans kone, tidligere 'førstedame' Rosalynn Carter.

Sammen har de to skapt veldedighetsorganisasjonen «The Carter Center», som blant annet har bidratt til å sikre Jimmy Carter Nobels fredspris, og det er nettopp denne organisasjonen som nå har annonsert at 95 år gamle Rosalynn Carter dessverre er rammet av demens.

"Carter-familien har delt at tidligere førstedame Rosalynn Carter har demens," sa organisasjonen, og påpekte at Rosalynn Carter fortsetter å «nyte våren [...] og besøk av sine nærmeste» med ektemannen i deres felles hjem.

Organisasjonen har ikke delt mer informasjon og har heller ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

Uttalelsen uttalte imidlertid at nyheten forhåpentligvis kan føre til "en økning i viktige samtaler over kjøkkenbordet og i medisinske klinikker rundt om i landet", som passer til Rosalynn Carters ånd.

I løpet av sin tid i Det hvite hus kjempet hun for bedre forhold for psykisk syke og mer fokus på psykiske lidelser, som også er et av Carter-senterets fokuspunkter.

På et arrangement i Georgia i forrige uke sa Jimmy Carters tidligere FN-ambassadør, Andrew Young, at Carter var ved godt mot da den tidligere ambassadøren besøkte ham forrige måned, men Carter-parets barnebarn, Jason Carter, sa følgende om besteforeldrene på samme arrangement:

– De nærmer seg veis ende. Han [Jimmy Carter] blir 99 i oktober, men akkurat nå er det på en måte den perfekte måten for dem å tilbringe de siste dagene sammen hjemme på slettene. De er sammen, og de har vært sammen i mer enn 70 år.

I sommer har paret vært gift i 78 år.