Elon Musk kjøper Twitter for svimlende beløp

26/04/2022 07:31

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Verdens rikeste mann, Elon Musk, har kjøpt det sosiale medie Twitter. Kjøpesummen er på 400 milliarder kroner.

Den amerikanske milliardæren og Tesla-eieren, Elon Musk, har kjøpt twitter på sosiale medier. Han har inngått en avtale med Twitters styre om å kjøpe sosiale medier for 44 milliarder dollar, noe som tilsvarer omtrent 400 milliarder kroner.

Det melder Twitter i en pressemelding, ifølge Reuters.

Med kjøpet blir Elon Musk den eneste eieren av Twitter, som ikke bare er et sosialt medium som brukes over hele verden. Det er også en av de mest brukte meldingstjenestene over hele verden.

De siste tallene fra Twitter selv sier at det er 330 millioner månedlige aktive brukere på plattformen deres.

Det har vært rapporter de siste ukene om at Elon Musk hadde til hensikt å kjøpe Twitter. Nyheten spredte seg virkelig i forrige uke, men det har vært en viss usikkerhet om Musk faktisk mente alvor med oppkjøpsplanene sine.

Nå er kjøpet bekreftet, noe som ikke bare betyr at Elon Musk vil bli eier av et av de største sosiale mediesidene i verden - det betyr også at selskapet vil være privateid.

Av samme grunn ble handelen med Twitter-aksjer suspendert i det amerikanske markedet, som skjedde kort tid før kunngjøringen av avtalen ble utstedt.

Da handelen i Twitter-aksjer ble suspendert, hadde aksjen steget fem prosent i løpet av dagen. Dette betyr at aksjen ble handlet til en pris på $ 51.64 da handelen ble suspendert. Musk betaler imidlertid mye mer, da han betaler $ 54.20 per aksje.

Pengene til det enorme oppkjøpet er imidlertid ikke noe problem for Elon Musik. Ifølge Forbes er han verdens rikeste mann, som er en tittel han har tjent med en personlig formue på 297,7 milliarder dollar, som tilsvarer 2706,09 milliarder kroner.

Den eksentriske multibillionæren var med på å grunnlegge PayPal, men er spesielt kjent for å være mannen bak Tesla og romselskapet SpaceX.