Brukte datteren som sexslave i 24 år: Neste år kan han være på frifot

22/04/2022 13:38

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Robert Jaeger/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Robert Jaeger/AP/Ritzau Scanpix
Josef Fritzl kan ende opp på frifot i 2023.

Josef Fritzl, som nå er 87 år gammel, ble fengslet i 2009 for å ha låst datteren Elisabeth i kjelleren i sitt østerrikske hjem og voldtatt henne tusenvis av ganger over en periode på 24 år.

Fritzl er nå flyttet fra psykiatrisk avdeling til et vanlig fengsel etter at Krems regionale domstol fastslo at han ikke lenger var en fare, melder Metro.

Onsdag besluttet et panel med tre dommere å sende Fritzl til et vanlig fengsel, men avgjørelsen kan ankes til en høyere domstol.

Beslutningen tar hensyn til en vurdering av psykisk helse av Fritzl, som ble utgitt forrige måned.

Josef Fritzl skal ha lidd av demens, var bak lås og slå i Krems-Stein fengsel, som bare omhandler innsatte som har psykiske lidelser.

Fritzls datter Elisabeth har ikke hatt kontakt med ham siden han ble fengslet og bor nå under et nytt alias med sine barn. I de 24 årene hun var fanget, fødte hun totalt syv barn.

Tre av disse ble igjen i kjelleren med henne, en døde etter fødselen og de resterende tre ble oppdratt av Joseph og kona Rosemarie.

Elisabeth var i kjelleren fra 18 og 24 år. Fritzl-saken dukket opp i april 2008 etter at Elisabeth fortalte politiet at hun hadde vært fanget i 24 år, og sa at hun fikk lov til å forlate cellen og bli kjørt til sykehus.

Fritzl kunne i utgangspunktet bli løslatt i 2023 etter å ha fått en livstidsdom, men det er usannsynlig å skje.

Hvis han skulle bli løslatt neste år, ville han ha sittet i nesten halvparten av tiden som Elisabeth ble holdt fanget for.