Elon Musk mister 'tittel': Er ikke lenger verdens rikeste

14/12/2022 09:29

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den berømte Elon Musk er ikke lenger nummer 1.

Elon Musk, en gang verdt så mye som 340 milliarder dollar, er ikke lenger verdens rikeste person. Han er blitt forbigått av franskmannen Bernard Arnault.

Ifølge Bloomberg Billionaires Index har Elon Musk sett formuen falle med mer enn 100 milliarder dollar siden januar til 168,5 milliarder dollar.

Musks fall fra toppen av rangeringen – første gang det har skjedd siden han ble nr. 2 i september 2021 – setter bakken for et turbulent år for den frenetiske milliardæren.

Han sjokkerte verden i april med tilbudet sitt om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar, i en frekk visning av hvordan de rikeste kunne bruke sine enorme formuer. Dette er skrevet av NDTV.

Men avtalen hans falt sammen med at Federal Reserve og andre sentralbanker tok fatt på sin mest aggressive runde med pengeinnstramminger til nå.

Musk prøvde i flere måneder å komme seg ut av Twitter-avtalen, men lyktes ikke. Han lastet ut mer enn 15 milliarder dollar i Tesla-aksjer – rundt 8,5 milliarder dollar i april, deretter ytterligere 6,9 ​​milliarder dollar i august – for å skaffe nok penger til å finansiere kjøpet.

Da han fullførte Twitter-oppkjøpet i oktober, slo Bloombergs formueindeks 10 milliarder dollar av formuen hans, noe som gjenspeiler nedgangen i aksjer i lignende selskaper siden han la inn budet.

Musk har lovet å snu den sosiale medieplattformen, men han står overfor flere utfordringer – noen til og med av hans egen skapelse.

Bernard Arnault har lenge vært en bærebjelke nær toppen av formuesrangeringen, men formuen hans vokste aldri i det eksponentielle tempoet til den amerikanske teknologimilliardæren.

Nå består imperiet hans, mens Mark Zuckerberg, Jeff Bezos og Alphabet Inc.s Larry Page og Sergey Brin ser formuen deres erodert av stigende renter.