Elon Musk overrasker: Hjelper kontroversiell stjerne med å saksøke Disney

10/02/2024 05:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Stjernen ble sparket for sin svært kontroversielle Holocaust-sammenligning.

Det så ellers ut som det skulle bli en ekte David mot Goliat. Men nå har Elon Musk kommet inn i bildet for å hjelpe den kontroversielle Gina Carano.

De fleste vil huske å ha sett Gina spille hovedrollen i Disneys store Star Wars-suksess 'The Mandalorian'.

Men for Gina endte seriens store suksess i intet annet enn en oppsigelse, som nå har ført til at hun har tatt mediekolossen til retten, skriver Ekstra Bladet.

Og det blir med god støtte fra Elon Musk.

Tesla og X-eieren kom som kjent ut i 2023 med et løfte om å hjelpe alle som måtte føle seg krenket på ytringsfriheten. Og det er akkurat det som har fått Mandalorian -stjernen til å ty til rettslige skritt mot sin tidligere arbeidsgiver.

I løpet av sin tid som ansatt var hun veldig åpen om sine politiske synspunkter på sosiale medier, og sammenlignet behandlingen hun får som republikaner med behandlingen jødene fikk under Holocaust.

Det gjorde hun i et innlegg på sin Instagram-profil, som siden har blitt slettet.

Instagram-profilen ble videre brukt til å kritisere bruken av munnbind under korona og til å spre konspirasjonsteorier om det amerikanske presidentvalget i 2020.

Ifølge henne selv var det de ovennevnte politiske uttalelsene som fikk henne sparket.

Og Elon Musk og resten av X er stolte av å være med i kampen.

– Vi er stolte over å bidra med økonomisk støtte til Gina Caranos kamp for ytringsfrihet, sier Joe Benarroch, leder for forretningsdrift i X, til The Guardian.