Elon Musk under anklage: Har "drept 1500 dyr"

08/12/2022 16:53

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musks nevroteknologiselskap, Neuralink, er under etterforskning etter at 1500 dyr ble drept for forskning.

Selskapet, som ble grunnlagt av Musk og Max Hodak og sies å utvikle implanterbare hjerne-datamaskin-grensesnitt, har angivelig brutt dyrevelferdsregler.

Under Neuralinks nylige Show and Tell Fall 2022-konvensjon viste teknologiselskapet frem en ape utstyrt med hjernebrikken som tilsynelatende var i stand til å "bestille" snacks telepatisk og flytte en markør rundt med et virtuelt tastatur.

Men ifølge Musk «nyter» dyrene å delta i demonstrasjonene fordi de blir kompensert med «banansmoothies».

"De får banansmoothies, så det er litt gøy for dem. Jeg antar at det jeg prøver å si er at vi bryr oss om dyrevelferd her."

Men under overflaten av dette har det dukket opp beskyldninger om at dyr unødvendig utsettes for lidelse og død som følge av forsøkene.

Ifølge Reuters hevder interne ansatte i Neuralink at dyretestfasen av produktene har blitt fremskyndet og at selskapet har drept rundt 1500 dyr som følge av dette.

Siden 2018, da forsøkene startet, har mer enn 280 sauer, griser og aper blitt utsatt for den grufulle behandlingen som en del av forskningen.

Selskapet håper å utvikle et hjerneimplantat som kan hjelpe lammede mennesker til å gå igjen og behandle andre nevrologiske begrensninger.

Men nå er det satt i gang en føderal etterforskning som følge av anklagene.

En av kildene sa at etterforskningen fokuserer på brudd på dyrevelferdsloven, som fører tilsyn med hvordan forskere kan behandle og teste visse dyr i USA.