Emilie Meng-saken sjokkerte hele Danmark: Nå er det sjokkerende nytt

05/06/2023 09:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nå har enda en historie sett dagens lys.

Det har skjedd mye siden det meste av Danmark holdt pusten, da 13 år gamle Filippa plutselig forsvant lørdag formiddag etter at hun hadde gått med aviser i den lille danske byen Kirkerup.

Her ble en 32 år gammel mann knyttet til den forferdelige saken - og det fikk umiddelbart danskene til å tenke på en annen lignende sak, som også ble etterforsket av samme politi.

Og på mange måter kan man si at det skapte et skikkelig granatsjokk da politiet på en pressekonferanse meldte at den 32 år gamle mannen som er siktet for kidnappingen av en 13 år gammel jente 15. april, nå også er siktet for drapet på Emilie Meng.

Siden den gang har politiet jobbet som en hest, men nå skal det ha blitt stilt spørsmål ved om politiet gjorde jobben sin godt nok da Emilie Meng forsvant etter en natt ute 10. juli 2016.

Etter sigende har nye opplysninger fått Meng-familiens advokat til ikke å legge fingrene imellom.

Hun legger ikke skjul på at politiet for seks år siden kan ha fått tak i en ledetråd som kunne ha knyttet den tiltalte 32-åringen til saken om drapet på Emilie Meng.

Det skriver TV 2.

Tilbake i 2017 avslørte et vitne at hun bare timer etter Emilie Mengs forsvinning hadde sett en lys bil parkert i nærheten av Regnemark Bakker, hvor Emilie Meng ble funnet drept.

Kvinnen sa også at bilen hadde bakluken åpen og en mann sto med noe i hendene og bar på noe tungt.

Og som sådan er det ikke mye nytt i det, da denne historien har hatt godt fatt på de flestes lepper.

Men det stopper ikke der, for nå har en ny historie angivelig sett dagens lys.

Kvinnen mente nemlig at hun kunne huske bokstavene «BD» på nummerskiltet på bilen som politiet hadde etterlyst.

Og den tiltalte 32-åringen kjørte en sølvfarget Hyundai i30 med registreringsnummeret «BB».

Men selv om det ikke er den samme kombinasjonen av bokstaver, sier Mai-Brit Storm Thygesen, bistandsadvokat for Emilie Mengs familie, at disse opplysningene gjør inntrykk:

– Når jeg hører informasjonen hun gir, har hun klart å få antallet personer som kan relatere seg til denne bilen mye lenger ned enn politiet i hvert fall har varslet tidligere.

Og siden den gang har det ikke vært mulig å tyde hva politiet faktisk gjorde med bilskiltinformasjonen som de tilsynelatende kom i besittelse av kort tid etter Emilie Mengs forsvinning.

Men ifølge Jens Møller, som er tidligere drapssjef i København-politiet og har fulgt saken tett, burde politiet ha snevret inn feltet av bileiere når slike opplysninger er i besittelse.

Og han er absolutt ikke den eneste som lurer:

– Når vi vet at den de har valgt å sikte nå har vært blant dem med B på bilskiltet, så er det klart at jeg hever øyenbrynene i forhold til å vurdere om de faktisk har gjort det de burde ha gjort. Men det er det bare politiet som kan svare på, sier Mai-Brit Storm Thygesen.

I skrivende stund jobber politiet med saken før den siktede 32-åringens varetektsfengsling utløper torsdag 8. Juni.