En av verdens beste: Dansk profil død

23/12/2023 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ove Ovesen døde 86 år gammel.

Ove Ovesen, en av de mest betydningsfulle skikkelsene i dansk boksing, er død i en alder av 86 år. Familien hans har meldt hans død til mediet Boksenyt. Ove Ovesen ble født i Ejstrupholm ved Brande 15. september 1937.

Selv om han bokset i over 100 amatørkamper, var det hans rolle utenfor ringen som gjorde ham mest kjent. Fra 1968 til 1976 var han boksedommer ved DaBU og internasjonal funksjonær i amatørregulering.

I 1977 byttet han til de profesjonelle rekkene, hvor han over nesten 40 år dømte over 500 kamper i både Danmark og i utlandet, inkludert kamper i Sverige og Tyskland, med den siste i 2016.

Ove Ovesen var kjent for å dømme kamper med noen av verdens største navn innen boksing, inkludert Gennady Golovkin, Wladimir og Vitali Klitschko, Mikkel Kessler, Ricardo Mayorga, og mange andre.

Han ble anerkjent i 1993, da han av bokseforbundet WBA ble kåret til verdens beste dommer.

Hans bidrag til sporten inkluderte også betydelige store kamper som Hagler vs. Duran, McCallum vs. Curry, Arguello vs. Pryor, Vasquez vs. Wright, McGuigan vs. Pedroza og Haye vs. Ruiz.

I tillegg til karrieren som dommer, skrev Ove Ovesen boken «Fra Jim Smith til Mikkel Kessler» i 2009, en dybdegjennomgang av dansk proffboksings historie.

Han var også aktiv som TV-kommentator og programleder på 90-tallet for flere TV-kanaler. Vi her i redaksjonen sender våre varmeste tanker til familien i denne vanskelige tiden.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen