En erfaren hvitevaretekniker advarer: Vask aldri dette i vaskemaskinen

21/05/2024 21:30

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Det er viktig å følge noen enkle, men avgjørende vaskeregler for å sikre at maskinen varer så lenge som mulig. Ifølge eksperter bør du for eksempel aldri vaske denne ene tingen i den.

Vaskemaskiner kan håndtere mye, men ikke alt. Derfor er det verdt å beskytte et av de mest brukte apparatene i våre hjem.

Selv om en vaskemaskin generelt kan vare i mange år, er det ting du selv kan gjøre som kan forkorte levetiden på vaskemaskinen.

Klær, trekk, håndklær og lignende skal naturligvis bare vaskes i maskinen din, men hvis du vurderer å legge baderomsmatten din i den, gjør du en stor feil.

Hvis du legger matten i vaskemaskinen, kan det nemlig ende med at du belaster maskinen mer enn nødvendig, og da kan det gå galt.

"Problemet er at baderomsmatter absorberer mye vann og ender med å overstige den anbefalte vektegrensen fra produsenten," forklarer Scott Flint, en reparatør fra California med 20 års erfaring ifølge tasteofhome.com.

Moderne vaskemaskiner har mye høyere sentrifugeringshastigheter enn tidligere modeller.

Noen ganger kan sentrifugeringshastigheten være opptil 1200 omdreininger i minuttet.

"Disse høyere hastighetene legger et enormt press på tunge gjenstander, og den økte vekten vil rive vaskemaskinen i stykker," la han til.

Ifølge Flint kan dette baderomstilbehøret være årsaken til en meget kostbar reparasjon av vaskemaskinen på to måter.

"Baderomsmatter har vanligvis en gummiunderside som går i stykker under vask. De små gummibitene tetter deretter avløpspumpen, blokkerer motoren og avløpsrøret."

Men også tepper uten gummibakside kan tette avløpsrøret, da fibrene løsner under vasken. Samtidig kan de fysisk skade en annen vital del av maskinen.

"Det bakre lageret som støtter kurven under sentrifugering, blir overbelastet av den høye sentrifugalkraften som oppstår under sentrifugeringsyklusen. Derfor bør produsentene advare kundene mot å vaske baderomsmatter i vaskemaskinen," mener reparatøren.

Du må altså finne andre måter å vaske baderomsmattene dine på, hvis du ønsker at vaskemaskinen din skal fungere i mange år fremover.