En helt vanlig dag tok en skummel vending: Kjøpmann i REMA 1000 har ikke opplevd det før

06/09/2023 11:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter 20 år i bransjen var det første gang han opplevde det.

Sent lørdag utspant det seg en svært sjokkerende episode i Rema 1000 i den danske byen Rødekro, som gjør at butikken nå er stengt.

Ifølge vaktsjef ved Sør- og Sørjyllandspolitiet, Ole Aamann, var det klokken 16.45 at den skremmende hendelsen fant sted.

Her hadde to personer kommet inn i butikken iført masker, og de hadde truet med å få litt kontanter fra butikkens kasse.

Det skriver JydskeVestkysten.

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot etter den sjokkerende hendelsen, men det betyr ikke at politiet ikke har håp om å finne dem:

– Etterforskningen pågår fortsatt. Vi har fått inn et tips som vi ser nærmere på, og ellers har vi avhørt mange vitner lørdag ettermiddag som var ute og handlet eller oppholdt seg i nærheten. Så vi har mye informasjon vi må se nærmere på, sier Jan Rasmussen, politimester i Sør- og Sørjyllandspolitiet.

Kjøpmannen bryter stillheten

Kjøpmannen, som har jobbet mange år i butikken og bransjen, sier videre at han aldri har opplevd noe lignende:

– Jeg har vært kjøpmann her i snart 13 år og 20 år i varehandelen, og det har jeg aldri, aldri opplevd. Heldigvis er det ekstremt sjelden at dette skjer, og vi gjør selvfølgelig alt for å beskytte våre ansatte og holde kontantbeholdningen nede slik at vi ikke frister svake sjeler, sier Morten Juhl, som er kjøpmann i Rema 1000-butikken.

De ansatte er merket etter voldshendelsen, men til tross for episoden de satt i, har de det bra. En krisepsykolog er i kontakt med de ansatte som var til stede da ranet fant sted.

Har du opplysninger om ranet, ta kontakt med politiet på 1-1-4.