En søvnekspert meddeler: Derfor bør du ikke drikke kaffe i den første våkne timen

09/01/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge en ekspert bør du vente litt med morgenkaffen.

Det første mange av oss gjør om morgenen er å ta en kopp kaffe. Selv om det er en sosial norm å drikke kaffe om morgenen, har en søvnekspert nå avslørt hvorfor vi 'aldri' bør drikke kaffe den første timen våken.

Det skriver Unilad.

Søvnekspert Rex Isap oppfordrer folk til å unngå å drikke kaffe så snart de våkner om morgenen:

"Når det kommer til den første koppen kaffe om morgenen, er det mange som har en tendens til å strekke seg etter vannkokeren i løpet av de første 5-10 minuttene etter oppvåkning", sier han og fortsetter:

"For å høste de fulle fordelene av koffein, bør du vente minst en time." Ved oppvåkning er kortisolnivåene våre, som ofte er forbundet med stress, på sitt høyeste.

"Å konsumere koffein mens kortisolnivåene allerede er høye kan føre til en toleranse for koffein."

Så jo tidligere du drikker koffein, jo mindre effektivt vil det ende opp med å være i det lange løp. Eksperten kommer derfor med gode råd, som lyder:

"I løpet av dagen produserer hjernen vår et søvnfremmende kjemikalie kalt adenosin. Jo lenger vi er våkne, jo mer adenosin bygger vi opp, noe som gjør oss søvnige. Så mitt råd vil være å vurdere å vente minst en time med å drikke kaffe Kortisolnivåene dine og til syvende og sist søvnen din vil kanskje bare sette pris på dette.»

Søvneksperten delte de bedre alternativene til din vanlige morgenkaffe, som han hevder vil gi deg en større energiboost.

Han påpeker at en "gurkemeie latte" eller "Golden Milk" har mange helsemessige fordeler og at gurkemeie "kan bidra til å beskytte mot søvnmangel, og potensielt bidra til forbedret søvnkvalitet".