England gir 4. stikk mot korona

30/11/2021 09:41

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mer enn 25 millioner briter vil bli tilbudt et 4. stikk i nær fremtid.

Alle voksne i England vil bli tilbudt en ny boostervaksine som en del av en ny plan for å prøve å takle den potensielle spredningen av Omikron-varianten.

Mandag ettermiddag, ifølge Sky News, anbefalte Storbritannias felles komité for vaksine og immunisering (JCVI)følgende tiltak:

1. Boostervaksiner for alle over 18 år.

2. Forkorte tiden mellem andre og tredje stikk, fra 6 til 3 måneder.

3. Gi 2. stikk til alle barn mellom 12 og 15 år maksimalt tre måneder etter første stikk

4. Alvorlige immunforskerkede individer må få tilgang til en annen booster, noe som for noen betyr et fjerde stikk.

5. Boostervaksiner som består av enten Pfizer-vaksine eller en halv dose moderna -vaksine.

I en erklæring i House of Commons kort tid etter, fortalte helseminister Sajid Javid at regjeringen ville følge alle anbefalingene «fullt ut».

Trekket, som vil se millioner av mennesker i Storbritannia kvalifisert for et tredje stikk, kommer i kjølvannet av økende bekymringer over den nye Omikron-varianten.

– I dette løpet mellom vaksinene og viruset kan den nye varianten ha gitt viruset ekstra ben, sa Sajid Javid i Underhuset.

Assisterende overlege Jonathan Van-Tam sa at «forskere over hele verden» er enige om at Omikron-varianten er «av økt bekymring», men understreket at det fortsatt er en «høy grad av nåværende usikkerhet» rundt den.

– Jeg vil gjøre det klart at det ikke bare er undergang og dysterhet på dette stadiet, og jeg vil ikke at folk skal få panikk på dette stadiet, sa Jonathan Van-Tam også, ifølge Sky.

– Hvis vaksineeffekten reduseres, noe som til en viss grad virker sannsynlig, vil den største effekten trolig være å forebygge infeksjoner, og forhåpentligvis vil det være mindre effekt på forebygging av alvorlig sykdom.

"Men det er noe forskere må finne ut i løpet av de kommende ukene."

Han la til at vaksineinnsatsen «aldri har vært viktigere enn på dette tidspunktet».

"For meg - som du vet, elsker jeg fotball - vi startet med 11 spillere på laget med Wuhan-vaksinen, og du kan si at vi på en eller annen måte fikk noen skader da Alpha kom og deretter Delta kom. Variantene er forskjellige fra den opprinnelige Wuhan-varianten," sa Van-Tam.

– Og vi har måttet bruke innbytterne våre fra benken for å holde oss inne i kampen. Men vi er godt inne i kampen, og du kan se at med den nåværende epidemiologien i forhold til Delta, holder vaksinene oss veldig gode og holder oss i utgangspunktet ute av trøbbel.

– Nå vil nok Omikron hente noen gule kort til nøkkelspillere på toppen. Vi har det kanskje bra, men vi begynner på en måte å føle at vi står i fare for å gå ned til 10 spillere.

«Og hvis det skjer, eller hvis det er en risiko for at det skjer, trenger vi alle på banen for å forbedre spillet sitt i mellomtiden. Og det forbedrer virkelig spillet deres for å bruke boostere.

"Vi kommer ikke til å vente på at det røde kortet skal komme. Vi vil handle avgjørende nå, og vi ber alle om å forbedre spillet sitt. Vi ber alle om å spille sin rolle i boosterprogrammet.

I mellomtiden sa professor Wei Shen Lim, president i JCVI, at en boostervaksine ville øke beskyttelsesnivået mot den nye Omikron-varianten.

«Det å få en boostervaksine vil bidra til å øke beskyttelsesnivåene mot Omikron-varianten», sier han.

– Det er en viktig måte for oss å redusere virkningen av denne varianten på livene våre. Spesielt i de kommende månedene," la han til.

Initiativet er lansert i kjølvannet av økende internasjonale bekymringer for den nye Omikron-varianten.

Seks tilfeller av Omikron er funnet i Skottland og fem er registrert i England.

Uk Health Security Agency (UKHSA) identifiserte ytterligere to tilfeller av Omikron-varianten mandag, som ble funnet i henholdsvis 2013 og 2013. Camden og Wandsworth i London.