Enorm alien-lignende sjødyr skylt opp på stranden: Sjokkerer turister

07/04/2023 09:53

Sofie

Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Strandgjengere ble lamslått etter at en enorm sjødyr med et romvesen utseende skyllet i land.

Den superstore fisken ble oppdaget av turister som besøkte Kennett River på Victorias sørvestkyst tilbake i juli 2020.

Cath og Tom Rampton, som begge tilfeldigvis er veterinærer, ble sjokkert da de snublet over fisken - som var rundt to meter lang - siden ingen av dem noen gang hadde sett en før.

Bilder delt på sosiale medier viser størrelsen på den enorme skapningen, som er kjent som en havsolfisk.

Utrolig nok, til tross for støtfangerstørrelsen, er fisken faktisk på den mindre siden for rasen sin.

I en snakk til Daily Mail sa Cath: "Jeg forstår at det ikke er et veldig stort eksemplar, jeg tror de kan få opp til det dobbelte av størrelsen."

Og hun tar ikke feil - ifølge National Geographic kan havsolfisk, ellers kjent som mola mola, vokse opp til 4,2 meter (14 fot) vertikalt og tre meter (10 fot) horisontalt, og veie opp til nesten 5000 lbs.

Jeg ville ikke ha lyst på en innkjøring med det. Andre turister Tim Rothman og James Barham var like overrasket over å se fisken og regnet med at den så litt ut som et romvesen. Jeg mener, jeg kan se hva de mener, for å være ærlig.

I et intervju med Geelong Advertiser sa Tim: "Vi gikk langs og så denne store klumpen på sanden. Jeg har aldri sett noe lignende før. Det så ut som et romvesen på avstand.»

Havsolfisk lever vanligvis i tempererte og tropiske hav rundt om i verden, og - som navnet antyder - kan de ofte sees nær overflaten av vannet som soler seg i solskinnet.

Foto: Facebook

Imidlertid har de de siste årene blitt oppdaget utenfor kysten av Storbritannia. Tilbake i juni 2020 klarte en kvinne ved navn Liz Hemsley å ta et bilde av en som svømmer nær Portland Harbour, Dorset.

I følge British Sea Fishing-nettstedet: "Som det uvanlige utseendet til solfisken antyder har denne arten sin opprinnelse i tropiske hav rundt ekvator, men det ser ut til å bli mer vanlig rundt Sør-England i sommermånedene, noe mange legger ned til global oppvarming og klimaendringer.

"Det er imidlertid verdt å merke seg at solfisk har blitt fanget - veldig av og til - i flere tiår med landfangstrekorden på 49 lb 4oz (en ren baby etter solfiskstandarder) siden 1976, og solfisk har blitt rapportert over hele Storbritannia, ikke bare i Sør."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.