Erkjenner: Startet den forferdelige dødsbrannen på Hawaii

30/08/2023 15:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har nå kommet frem hvem som har skylden for de forferdelige skogbrannene på Hawaii, som har tatt livet av minst 115 mennesker.

Minst 115 mennesker har mistet livet i de rasende skogbrannene på Maui, Hawaii, noe som gjør det til den dødeligste brannen i USA de siste 100 årene.

Flere hundre mennesker er fortsatt savnet, og noen er bekreftet i live etter at myndighetene publiserte en liste over 388 personer hvis skjebne var ukjent.

Hawaiis strømnettselskap, Hawaiian Electric Company, har nå erkjent at deres kraftledninger var årsaken til den første brannen.

Det melder flere medier, deriblant ABCNews.com.

Selskapet fraskriver seg imidlertid delvis ansvaret ved å henvise til øyas brannvesen, som forlot brannstedet med beskjed om at brannen var under kontroll. Kort tid etter brøt det ut en ny brann, som ble den dødeligste i USA på svært lang tid.

Kraftselskapet har tidligere nektet ethvert ansvar og kalt påstandene fra myndighetene i Maui «faktiske og juridisk uansvarlige».

De hevder at kraftledningene i området der brannen brøt ut har vært strømløse i over seks timer.

I tillegg har det vært massiv kritikk av Hawaiis myndigheter for ikke å aktivere øyas alarmsystem, noe som kunne ha forverret situasjonen da folk instinktivt ville oppsøke de brennende skogene.