Et overstått kapittel for kongehuset: Fra 2024 er det slutt

10/09/2023 11:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra og med 2024 gjelder ikke denne spesielle regelen lengre.

Neste år fjernes betydelige krav, heter det i pressemeldingen.

Nå må det være over. Det skal være plass til alle – uansett høyde. Det er beskjeden fra Forsvaret, som nå avvikler høydekravet i Den Kongelige Garde.

Kravene har ellers vært at menn skal være minst 175 centimeter og kvinner minst 169 centimeter.

«De tidligere høydekravene ved Den Kongelige Garde gir ikke operativ mening. Derfor fjerner vi dem. Det skal ikke stilles spesielle krav til høyde dersom det ikke er driftsmessig forsvarlig.» sier sjefen for Hærens kommando Gunner Arpe Nielsen i en pressemelding.

En annen årsak til fjerning av høydekravet er at det ikke ga like muligheter for opptak mellom kjønnene, da høydekravet for menn var under landsgjennomsnittet, mens det for kvinner var over landsgjennomsnittet, ifølge Forsvaret. Krefter.

På Forsvarets dag i 2024 vil du kunne melde deg til tjeneste hos Den Kongelige Garde under endrede forutsetninger.

Imidlertid er det en liten ape i den.

Tilkallingslagene til Den Kongelige Garde for 2024 er allerede fulle, og siden det i forlengelse av de opphevede høydekravene skal produseres uniformer og utstyr for personer under 169 centimeter, vil du se innkallingslag omfattet av den nye innkallingslag i andre halvdel av 2025 tidligst praksis. Det opplyser det norske forsvaret i pressemeldingen.

 Er du nysgjerrig på hvilke andre krav som stilles for å bli en del av Den Kongelige Garde, kan du klikke  her .

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.