Etter 26 år: Slutt for H&M

23/03/2024 08:30

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
H&M deler store nyheter med publikum.

En epoke er over.

Helena Helmersson, administrerende direktør i den svenske klesgiganten H&M, har kunngjort sin avgang etter fire år ved roret.

Helmersson, som har vært i H&M i imponerende 26 år, kunngjorde sin beslutning onsdag morgen, og markerte slutten på en æra for selskapet.

– Det er med blandede følelser jeg har informert styret om at jeg har besluttet å gå av som konsernsjef, sa Helmersson ifølge Expressen.

Under hennes ledelse har H&M navigert gjennom komplekse utfordringer, inkludert en global pandemi og flere geopolitiske og makroøkonomiske utfordringer.

– Det har vært en intens periode som jeg er veldig stolt over å ha ledet, men det har også vært krevende personlig, og jeg føler at det nå er på tide å snu et nytt kapittel, forklarer Helmersson.

H&M har ikke kastet bort tid på å finne hennes erstatter.

Daniel Ervér, som har vært i H&M i 18 år og sist fungerte som sjef for selve H&M-merket, trer inn som ny administrerende direktør. Ervér uttrykker sin begeistring og ydmykhet over det nye ansvaret:

– Jeg er både beæret og glad for tilliten fra styret, og jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å ta H&M videre.

Helmerssons avgang og Ervérs ankomst signaliserer en ny æra for H&M, ettersom selskapet fortsetter sin reise i en moteindustri i stadig endring. Med den nye ledelsen ved roret er det spennende å se hvilken retning H&M vil ta de kommende årene.