Etter 26 år: Slutt for H&M

23/03/2024 08:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
H&M deler store nyheter med publikum.

En epoke er over.

Helena Helmersson, administrerende direktør i den svenske klesgiganten H&M, har kunngjort sin avgang etter fire år ved roret.

Helmersson, som har vært i H&M i imponerende 26 år, kunngjorde sin beslutning onsdag morgen, og markerte slutten på en æra for selskapet.

– Det er med blandede følelser jeg har informert styret om at jeg har besluttet å gå av som konsernsjef, sa Helmersson ifølge Expressen.

Under hennes ledelse har H&M navigert gjennom komplekse utfordringer, inkludert en global pandemi og flere geopolitiske og makroøkonomiske utfordringer.

– Det har vært en intens periode som jeg er veldig stolt over å ha ledet, men det har også vært krevende personlig, og jeg føler at det nå er på tide å snu et nytt kapittel, forklarer Helmersson.

H&M har ikke kastet bort tid på å finne hennes erstatter.

Daniel Ervér, som har vært i H&M i 18 år og sist fungerte som sjef for selve H&M-merket, trer inn som ny administrerende direktør. Ervér uttrykker sin begeistring og ydmykhet over det nye ansvaret:

– Jeg er både beæret og glad for tilliten fra styret, og jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å ta H&M videre.

Helmerssons avgang og Ervérs ankomst signaliserer en ny æra for H&M, ettersom selskapet fortsetter sin reise i en moteindustri i stadig endring. Med den nye ledelsen ved roret er det spennende å se hvilken retning H&M vil ta de kommende årene.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen