Etter et stort søk etter en savnet familie: Politiet har funnet babyen i skogen

02/03/2023 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Onsdag fant politiet den savnede babyen, som har vært savnet siden begynnelsen av året.

En stor del av England har holdt pusten de siste dagene mens de har fulgt en grufull forsvinningssak av en få måneder gammel baby.

Onsdag kunne politiet fortelle om siste utvikling i saken – den lille babyen var funnet død tidligere på dagen, da betjenter fant kroppsdeler fra det lille barnet.

Det kunne myndighetene fortelle på en pressekonferanse onsdag kveld, hvor store deler av pressen hadde møtt opp for å høre nyheter om den tragiske saken – og hvor flere grufulle detaljer kom frem. Dette er skrevet av britiske The Mirror.

Den siste uken har opptil 200 offiserer hjulpet til med letingen etter babyen, som ble født tidlig i 2023.

– Det er min kjedelige plikt å rapportere at betjenter fant kroppsdelene til en baby i et skogsområde onsdag ettermiddag, sa politiinspektør Lewis Basford, som har stått i spissen for etterforskningen.

Foreldrene, 35 år gamle Constance Marten og 48 år gamle Mark Gordon, ble pågrepet mandag i byen Brighton – angivelig like ved stedet der liket av babyen ble funnet.

– De mange som har jobbet intensivt med letingen hadde til siste slutt håpet på et annet utfall av saken.

– Vi har full forståelse for at den siste utviklingen vil ha betydning for mange som har fulgt saken tett. Jeg kan garantere at vi vil gjøre alt i vår makt for å finne ut hva som skjedde i denne saken, forklarte Lewis Basford til den tilstedeværende pressen.

Babyen antas å ha vært død i minst to uker. Det skal nå foretas en obduksjon av barnet, som skal bidra til å oppklare saken.

De arresterte foreldrene skal ha gjort sitt beste for å holde seg skjult for offentligheten.

Parets bil ble funnet påtent 5. januar, og siden har de reist rundt med taxi, som kun har vært betalt kontakt – og de skjulte også ansiktene sine for overvåkingskameraer.

Constance Marten, som kommer fra en aristokratisk britisk familie med kongelige forbindelser, og kjæresten hennes, Mark Gordon, som begikk en voldtekt i en alder av 14 og deretter ble fengslet i tjue år, er for tiden siktet for grovt uaktsomt drap.