Etter et voldsomt jordskred i Norge: Hundrevis av mennesker er fanget

10/03/2023

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Minst 100 personer sitter fastklemt etter et stort ras i Norge.

Fredag ​​ettermiddag fikk et voldsomt skred store konsekvenser for innbyggerne i to norske byer, og konsekvensene vil trolig merkes langt inn i fremtiden. 

Det skriver NRK.

Rundt 100 personer i byene Sitter og Utvorda, som ligger rundt 170 kilometer nord for Trondheim, sitter fastklemt etter et voldsomt ras som har sperret veien til byene.

Ingen ble skadet i ulykken, som imidlertid har gjort fylkesvei 6928 umulig å bruke og dermed fanget alle innbyggerne i Sitter og Utvorda.

Det sier Rune Strøm, som er ansatt i Flatanger kommune.

Han var ikke selv tilstede i området da raset gikk, men han har sett bilder og videoer fra stedet og har opplyst at det har vært og fortsetter å være voldsomt.

"Det er et ganske voldsomt ras. Vi har ennå ikke full oversikt. Vi vet ikke om raset har tatt hele veien," har han dermed uttalt til NRK og utdypet at det er kjent at veien er ufremkommelig kl. øyeblikket, mens jord, trær og store steiner blokkerer veien.

— Det var ingen hyggelig opplevelse, sier Alf Åge Teigmo, som bor i Utvorda og opplevde raset med egne øyne.

Åge Teigmo tviler på at veien åpner før flere dager, noe som gjør at innbyggerne i de små byene må bruke fergen dersom de vil ut av byene.

"Det er veldig vanskelig for mange mennesker," sa han.

Nødetatene i området har også varslet at veien uansett ikke vil åpne igjen i løpet av fredagen, og det fokuseres akkurat nå på å etablere beredskapsplaner slik at hjelp kan komme frem dersom beboere i området trenger hjelp fra brannbiler, ambulanser eller lignende. .

Bilder og video fra raset kan du se ved å trykke her.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.