Etter kreftdiagnosen: Nå bryter kong Charles stillheten

09/02/2024 08:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nyheten om kong Charles sin kreftdiagnose har vakt stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt i løpet av uken.

Buckingham Palace avslørte mandag at den 75 år gamle monarken kjemper mot sykdommen og allerede er under behandling. Nå uttaler kong Charles seg for første gang siden diagnosen ble offentlig.

Kongens beslutning om å begrense sine offentlige engasjementer til fordel for å jobbe hjemmefra med papirarbeid gjenspeiler en endring i hans daglige rutine mens han fokuserer på behandlingen.

Kong Charles har brutt tausheten siden nyheten om kreftdiagnosen med en hilsen til Grenada på deres 50-årsjubileum for uavhengighet. Det melder The Telegraph.

Hans hilsen til Grenada fremhever hans fortsatte engasjement for Commonwealth of Nations.

"I løpet av de siste fem tiårene har jeg sett deg med dyp beundring mens du har bygget ditt land og etablert Grenadas særegne plass i verden og som et viktig medlem av Commonwealth of Nations," sa kongen.

Prins William, kongens eldste sønn, har også offentlig tatt opp farens tilstand for første gang.

På en gallamiddag for London Ambulance Service uttrykte han sin takknemlighet for den offentlige støtten og nevnte både farens og kona prinsesse Kates nylige helseutfordringer.

"Vi setter virkelig pris på alles godhet. Tusen takk," sa prins William og la til, "Jeg vil benytte anledningen til å takke deg for alle gratulasjonene og støtten du har vist Catherine og min far, spesielt de siste dagene. "

Disse hendelsene maler et bilde av et kongehus som står forent i vanskelige tider, mens de fortsetter å respektere sine forpliktelser overfor både nasjonen og Samveldet.