Etter kvalm avsløring: Derfor bør du ikke bestille vann med sitronskiver på en restaurant

14/05/2024 11:28

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ganske vanlig at restauranter legger en sitronskive til både vann og brus for å forsterke smaken. Men etter denne avsløringen sier du nok nei neste gang.

Det er ganske vanlig at restauranter legger en sitronskive til både vann og brus for å forsterke smaksopplevelsen. Imidlertid kan denne informasjonen få deg til å nekte sitronen neste gang.

Ifølge et innlegg fra Sosialnytt har en ny studie som involverte prøvetaking av sitronskiver fra 21 forskjellige restauranter avslørt grusomme resultater.

Resultatene viste at nesten 70 % av sitronskivene var forurenset med bakterier og virus som potensielt kan forårsake ulike sykdommer.

Det viser seg at sitronskivene på restauranter ofte bærer opptil 25 forskjellige typer bakterier. Blant disse ble det funnet farlige bakterier som E. coli og forurensning fra rått kjøtt.

Ytterligere forskning fra ABC News peker på at mange av disse bakteriene skyldes dårlig hygiene, inkludert mangel på håndvask etter toalettbesøk blant restaurantpersonalet.

Selv om du kan være nøye med håndhygiene når du lager mat, er det vanligvis servitørene eller bartendere som tilbereder sitronene.

Spørsmålet oppstår derfor: Vasker de hendene før hver sitron de skjærer?

Selv om det finnes hygieneprotokoller, viser det seg at ikke alle steder overholder disse strengt. Uansett tyder avsløringen på at håndvask er neglisjert mange steder.

Helsemessige fordeler av sitroner

Til tross for bekymringene angående sitroner på restauranter, er sitroner anerkjent for sine helsemessige fordeler. De er rike på vitamin C, som er essensielt for immunforsvaret og huden, og de har en alkaliserende effekt som kan støtte kroppens rensing av avfallsstoffer. Sitroner er også gunstige for fordøyelsen og kan bidra til å opprettholde frisk pust.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.