Etter terrortrussel: Aksjonsstyrker har evakuert alle julemarkeder i Düsseldorf

06/12/2022 08:31

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mandag hadde politiet i Düsseldorf det svært travelt.

Dessverre lever vi i en tid der terrortrusselen fortsatt er høy faktor.

Spesielt på arrangementer der mange mennesker er samlet, er det noe politiet og myndighetene er klar over, og de tyske julemarkedene er intet unntak.

Hvert år samles millioner av mennesker i tyske byer for å skate, drikke glühwein og hilse på julenissen, men disse aktivitetene ble brått avbrutt mandag i byen Düsseldorf i Vest-Tyskland.

Ifølge Bild mottok politiet en trussel om at en ukjent person skulle kjøre lastebil inn på julemarkedet ved rådhuset i byen med over 600.000 innbyggere, og myndighetene har derfor valgt å ikke ta noen sjanser.

Ifølge flere tyske medier betyr dette at patruljer, sivilforsvar og aksjonsstyrker har evakuert alle julemarkeder i byen.

Ifølge politiet skyldes dette en «akutt trusselsituasjon».

Bild skriver at «tungt bevæpnede betjenter» blant annet har lagt julemarkedet «Winter World» øde, akkurat som julemarkedet nær Königsallees eneste gjester er offiserer med store våpen.

Terrortrusselen kommer bare 10 timer etter at en ukjent overfallsmann gikk amok med kniv og drepte en ung jente i nærheten av en tysk skole.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.