Etter tre dager med McCann-etterforskning: Nå er det triste nyheter

26/05/2023 19:50

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
De siste tre dagene har politifolk, hunder og dykkere deltatt i en større leteaksjon i forbindelse med Madeleine McCann-saken.

De siste tre dagene har det pågått en leteaksjon i forbindelse med forsvinningen av den britiske jenta Madeline McCann. Det storstilte søket som fant sted sør i Portugal ble avsluttet torsdag.

Det opplyser portugisisk politi, ifølge nyhetsbyråene AFP og Reuters.

Den britiske jenta forsvant tilbake i 2007. Her forsvant hun fra foreldrenes ferieleilighet i det populære turistområdet Praia da Luz på Algarvekysten.

Den britiske jenta forsvant tilbake i 2007. Her forsvant hun fra foreldrenes ferieleilighet i det populære turistområdet Praia da Luz på Algarvekysten.

Foreldrene var ikke til stede i leiligheten da hun forsvant. I stedet var de på en tapasrestaurant i nærheten, hvor de spiste middag med noen venner.

Tirsdag ble dykkere sendt ut i vannet ved et tjern sør i Portugal. Denne dammen ligger omtrent 50 kilometer fra der hun forsvant.

Torsdag pakket politiet sammen og forlot området. Dessuten har en tysk påtalemyndighet tonet ned håpet om at det vil føre til et gjennombrudd.

– Selvfølgelig er det en viss forventning, men den er ikke høy, sier statsadvokat Christian Wolters i Braunschweig.

I tillegg avslørte en ikke navngitt kilde nær etterforskningen til nyhetsbyrået at det «ikke var noe nytt å melde» etter det tre dager lange søket.

Det portugisiske politiet ønsket imidlertid ikke å kommentere denne uttalelsen.

Det var tyske myndigheter som fikk søket i området gjenopptatt. De har derfor også bidratt med personell som aktivt har hjulpet til med å finkjemme området de siste tre dagene.

Umiddelbart etter den lille jentas forsvinning var det McCanns som var i søkelyset for britisk politi og britiske medier. Foreldrene var mistenkt for å ha forårsaket hennes forsvinning, men mistanken ble henlagt i 2008.

I dag er tyske Christian Brückner hovedmistenkt, men han er ennå ikke siktet i saken.

Han soner allerede en dom i Tyskland for en voldtekt som fant sted i Praia de Luz. Han bodde også i området på den tiden McCanns ferierte der.

Læs også:

Reiseekspert advarer: «Drikk aldri vann» på et fly Reiseekspert mener at man bør holde seg unna vann på et fly med mindre det er flaskevann.
Annie var på stranden iført en "liten" bikini: Plutselig ba en kvinnen henne om å forsvinne En frustrert kvinne har avslørt at hun ble bedt om å forlate stranden av en sint kvinne fordi bikinien hennes var "for liten".