EU varsler nye sanksjoner mot Russland

15/03/2022 12:48

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et nytt sett med sanksjoner skal ramme den russiske økonomien.

Torsdag er det 3 uker siden Russland invaderte Ukraina.

Siden den gang har det skjedd mye på flere områder.

Blant annet er det innført en stor del sanksjoner mot Russland, blant annet av EU-tauanunionen.

Nå har EU igjen kunngjort ytterligere sanksjoner mot Russland, heter det tirsdag.

De nye sanksjonene retter seg blant annet mot Russlands militære industri, stålindustri og nye investeringer i russisk energi.

I tillegg innfører EU også et forbud mot eksport av luksusvarer som dyre biler og smykker fra EU for å målrette Russlands elite av rike mennesker.

Den utvider også sirkelen av oligarker som vil bli gjenstand for sanksjonene

– EU-kommisjonen ønsker dagens avtale om en fjerde sanksjonspakke mot Russland velkommen i lys av Russlands brutale aggresjon mot Ukraina og dets folk, ifølge Berlingske, pressemelding fra EU-kommisjonen.

EU og andre medlemmer av Verdens handelsorganisasjon (WTO) er også enige om at Russlands produkter ikke lenger skal dra nytte av Russlands tidligere status i WTO.

Det kan åpne døren for pålegg om straffetoll på russiske varer, ifølge Reuters.

Hvis det skjer, vil det likestille Russland med land som Nord-Korea og Iran, som også er underlagt flere handelssanksjoner.

– Disse sanksjonene vil ytterligere øke det økonomiske presset på Kreml og skade Russlands evne til å finansiere invasjonen av Ukraina. Sanksjonene er koordinert med internasjonale partnere, særlig USA.»

 

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.