Extra, Kiwi og Rema 1000: Øker matprisene opp til 500 prosent

11/01/2023

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere butikker har skrudd opp prisene på varer etter julen.

Nettavisen sjekket prisene på Extra, Kiwi og Rema 1000. De samme produktene gjennomgikk også en prissjekk i desember. Fire varer øker med 70 prosent eller mer.

– Dette er en formidabel økning, og det overrasker meg at de går så kraftig til verks. Jeg ville trodd de var mer forsiktige, sier Tor W. Andreassen, professor ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Han mener priskrigen før jul var spesielt hard i år, og det kan delvis forklare den sterke oppgangen.

– Varene som når går kraftig opp i pris ble åpenbart solgt med tap i desember og fungerte som lokkevarer. Og butikkene vet at kundene legger mer i kurven enn bare lokkevarene, sier Andreassen.

Ikke alle produkter vil øke. Brokkoli har faktisk blitt billigere. Folk bør imidlertid være forberedt på fremtidige prisøkninger. Leverandørene justerer prisene i februar og det har vært stor spenning for hvor sterk årets økning blir.

Du kan lese hele oversikten hos Nettavisen.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.