Familien til 13 år gammel jente kommer med uttalelse: "En tøff konfrontasjon"

09/11/2023 16:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Familien til den 13 år gamle jenta, som ble kidnappet tidligere i år, reagerer nå på den kommende rettssaken gjennom sin bistandsadvokat.

Det blir med blandede følelser når den 13 år gamle danske jenta neste år mest sannsynlig skal innta vitneboksen og snakke om den grufulle saken hun ble kidnappet i tidligere i år.

Det opplyser familien til BT gjennom sin advokat Hari Aaby Mandic.

– Det er en tøff konfrontasjon med en forferdelig opplevelse, men samtidig er det en frigjøring av følelser, sier advokaten til avisen på vegne av familien.

De sier også at de ser frem til rettssaken med blandede følelser.

I fjor ble den 13 år gamle jenta kidnappet fra den lille danske byen Kirkerup, der hun var ute og leverte aviser. Her forsvant hun sporløst, og politiet satte kort tid etter i gang en intensiv og storstilt leteaksjon etter offeret.

Hun ble funnet 27 timer senere på en adresse i Korsør, der hun skal ha blitt tvunget av den 32 år gamle mannen, som er siktet i trolig den mest omtalte draps- og forsvinningssaken i nyere tid.

I forbindelse med etterforskningen av den 13 år gamle jentas forsvinning ble den nå siktede i saken også tiltalt for å ha drept 17 år gamle Emilie Meng tilbake i 2016.

I tillegg er mannen tiltalt for å ha forsøkt å bortføre en 15 år gammel jente i Sorø - noe som imidlertid ikke lyktes, da den unge jenta gjorde sterk motstand.

Mandag kom det frem at det er berammet hele 18 rettsdager i domstolen i den danske byen Næstved fra 1. april neste år - dette selv om den mistenkte i saken ennå ikke er offisielt siktet.

- Dette er en omfangsrik sak som involverer flere fornærmede. Det er vanlig praksis at vi ber retten om en prejudisiell avgjørelse i større saker, selv om vi ikke har tatt endelig stilling til tiltalespørsmålet.

– Hensikten med et rettsmøte er å redusere tiden mellom en eventuell tiltale og hovedforhandlingen, sier statsadvokat Susanne Bluhm.

Det gjenstår å se om den 32 år gamle mannen ender opp med å bli siktet for drap, kidnapping, gjentatt voldtekt og kidnappingsforsøk.

Den siktede i saken har sittet varetektsfengslet siden april, og har innledningsvis delvis innrømmet siktelsen for å ha kidnappet den 13 år gamle jenta, der politiet fant offeret i sitt hjem. Han har erklært seg ikke skyldig i de andre alvorlige tiltalepunktene.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.